Hyppää sisältöön

Tero Pitkämäki kertoo, mikä Oliver Helanderilla meni pieleen keihäsfinaalissa

Tero Pitkämäen mukaan muun muassa rutiinin puute arvokisafinaaleista näkyi Oliver Helanderin otteissa. Lajivalmentaja Petteri Piirosen mukaan Lassi Etelätalo vastasi odotuksiin.

Oliver Helander heitti kolmannellaan 82-metrisen
Emma Hyyppä,
Anu Karttunen,
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Yleisurheilun MM-kisat nähdään Ylen kanavilla. Suorat lähetykset, kohokohdat, kisojen aikataulun, kiinnostavat uutiset ja puheenaiheet löydät Ylen kisasivulta.

Suomen suurin mitalitoivo, Oliver Helander, pettyi rajusti ja jäi kahdeksanneksi yhdellä hyväksytyllä tuloksella Oregonin MM-kisojen keihäsfinaalissa. Suomalaisista korkeimmalle ylsi Lassi Etelätalo, joka sijoittui kauden parhaallaan 82,70 kuudenneksi.

Helander oli jopa vaarassa pudota jatkokierroksilta, mutta kolmannen kierroksen heitto 82,24 pelasti hänet kahdeksan parhaan joukkoon.

Helanderin henkilökohtainen valmentaja Tero Pitkämäki totesi, että Helanderin lataus meni yli ja esimerkiksi avauskierrroksen heitossa oli yliyrittämistä.

– Vauhti oli liian kovaa päivän tasoon nähden ja heitot menivät läpi. Siitä on todella vaikea kääntää hommaa, Pitkämäki harmitteli Ylen tv-haastattelussa.

Pitkämäen mukaan myös rutiinin puute arvokisafinaalista näkyi heittämisessä. Oregonin MM-kisafinaali oli Helanderille uran ensimmäinen.

– Ehkä vajaan kuukauden päästä Münchenissä menee vähän paremmin, kun on kokemusta takana, Pitkämäki totesi ja viittasi EM-kisoihin.

Oliver Helander heittäytyy heittonsa perään.
Oliver Helander jäi kahdeksanneksi kovasta yrityksestä huolimatta. Kuva: Lehtikuva

Helander itse oli pettynyt kisan jälkeen.

– Yllättävän vaikeaa oli heittää. Yksi vähän sinnepäin tuli, hän harmitteli.

– Kun heittää huonoon asentoon tässä tuulessa, niin ei se lennä mihinkään.

Etelätalo toimitti tehtaan takuulla

Lajivalmentaja Petteri Piirosen mukaan 82,70 metriä heittänyt Lassi Etelätalo vastasi häneen kohdistettuihin odotuksiin.

– Lassilta tuli tehtaan takuulla pistesija ja hyvä arvokisasuoritus. Oliverillasen sijaan oli lataus ensimmäisiin heittoihin, joilla mitalitulos tulee, jos tulee. Tällä kertaa se ei onnistunut, Piironen kommentoi.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Etelätalo heitti kauden parhaansa MM-finaalissa.

Piiroisen mukaan oli hienoa, että Helander sai kolmannella heitollaan kohtalaisen tuloksen ja pistesijan.

– Se ei ollut sitä, mitä odotettiin, mutta ei huonokaan.

EM-kisoissa paremmat saumat

Maailmanmestaruuden nappasi Grenadan Anderson Peters tuloksella 90,54. Dohassakin MM-kultaa juhlinut Peters heitti kolmesti yli 90 metriä. Hopeaa saavutti Neeraj Chopra (88,13) ja pronssia Jakub Vadlejch (88,09).

Eurooppalaisista suomalaiskaksikon edelle kiilasivat ainoastaan tshekkiläinen Vadlejch ja Saksan Julian Weber tuloksella 86,86. Pitkämäen mukaan Münchenissä suomalaisilla onkin paremmat saumat mitaleille.

– Taso oli tänään kova. He, jotka heittivät karsinnassa hyvin, heittivät myös finaalissa pitkälle. Aika odotettuja tuloksia. Luulen, EM-kisoissakin on kova taso, ei sieltä helpolla mitaleja tule, Pitkämäki totesi.

EM-kisat käydään 15.–21. elokuuta.

Päivitetty kello 21.08. Korjattu toiseen kuvatekstiin, että Oliver Helander oli kahdeksas, ei kuudes.

Lue myös:

Lassi Etelätalo teki sen taas! Oli ylpeä venymisestään keihäsfinaalissa – Oliver Helander pettyi rajusti: "Ei lennä mihinkään"

Olympiavoittaja Damian Warner loukkaantui dramaattisesti MM-kisoissa – "Tätä on vaikea käsitellä"

Hurja maailmanennätys! Sydney McLaughlinin älytön ME-parannus sai Ylen asiantuntijan suunniltaan – "Voiko tämä olla totta?"

Suosittelemme