Hyppää sisältöön

Harri Heliövaaralle uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto – sai maukkaan revanssin Ranskan avoimista ja tarrasi kiinni finaaliturnauspaikkaan

Kaksikko Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ottivat ensimmäisen nelinpelin ATP500-turnausvoiton sunnuntaina Saksassa.

Harri Heliövaara lyömässä palloa.
Harri Heliövaara nappasi Hampurista uransa kolmannen ATP-turnausvoiton. Kuva: PA Images via Getty Images
Roope Visuri,
Aino Paloniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomalais-brittiläispari Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool voittivat Hampurin ATP500-tennisturnauksen nelinpelifinaalin. Kaksikko kukisti finaalissa turnauksen neljänneksi sijoitetut Intian Rohan Bopannan ja Hollannin Matwe Middelkoopin suoraan kahdessa erässä 6–2, 6–4.

Middelkoop oli Heliövaaralle entuudestaan hyvin tuttu, sillä viime vuonna he voittivat yhdessä Moskovan ATP250-turnauksen. Ranskan avoimien puolivälierissä Bopanna / Middelkoop päihitti suomalaisbrittiläiskaksikon kuukausi sitten.

– Muistamme edelleen tuon ottelun, pelasitte niin hyvin silloin. Nyt tilanne on tasan, te pelaatte edelleen loistavaa tennistä. On ikävää ottaa teiltä tämä voitto, kiitos finaalista, Heliövaara kommentoi kentällä finaalin jälkeen.

Matkalla turnausvoittoon sijoittamattomat Heliövaara ja Glasspool kukistivat myös turnauksen kakkosijoitetut ja kolmossijoitetut parit. Heliövaaralle Hampurin turnausvoitto oli ensimmäinen ATP500-turnausvoitto ja kokonaisuudessaan kolmas ATP-turnausvoitto.

– Olihan tämä ihan upea ottelu tänään. Tämä oli meille jo neljäs finaali tänä vuonna, mutta ensimmäinen kisavoitto antoi odottaa itseään tähän päivään asti. Sitten se tapahtui ja vielä tällä ATP500-tasolla, joka on selvästi hienompi juttu kuin viime vuoden kaksi titteliä ATP250-tasolla, Heliövaara sanoi.

Voiton myötä Heliövaara nousee nelinpelirankingin sijalle 25. Se on hänen uransa paras rankingsijoitus. Glasspool nousee 34. sijalle.

– Ei tätä nousua olisi vuoden alussa uskonut. Nyt kun katsoo minkä tason pelaajia on jo takanani, niin vaikea on pistää sanoiksi, Heliövaara ilakoi Tennisliiton tiedotteessa.

Hampurin turnausvoitto parantaa myös Heliövaaran ja Glasspoolin asetelmia loppukautta ajatellen. Huimaa kautta pelaava kaksikko on varmistanut paikkansa elokuun alun Montrealin sekä Cincinnatin Masters-turnauksiin. Nyt turnausvoiton myötä rankingpisteitä tuli roimat 500.

Heliövaaran ja Glasspoolin asemat kohenivat ajatellen myös marraskuussa kauden päättävää finaaliturnausta Torinossa. Siihen pääsee tänä vuonna kahdeksan eniten rankingpisteitä kerännyttä nelinpeliparia. Nyt Heliövaara ja Glasspool nousevat tämän vuoden listalla seitsemänneksi.

– Pitää alkaa miettiä loppuvuoden turnauksia ja menestystä myös ATP Finalsin kannalta. ATP Finalsiin on vielä matkaa, mutta tavoite se on, Heliövaara totesi.

Heliövaara kertoi jo välierän jälkeen, että massakentällä pelaaminen on sujunut Glasspoolin kanssa tänä vuonna aiempaa paremmin.

– Me olemme tiiminä ihan todella hyvä toimimaan yhdessä tuolla kentällä. Oli päiviä, kun Lloyd syötti fantastisesti ja oli päiviä, kun minä onnistuin syötössä fantastisesti ja molemmat palautettiin hienosti. Jotenkin meillä on niin valtava luotto toisiimme.

Heliövaaran ja Glasspoolin kausi jatkuu ensi viikolla Kroatian ATP250-tason massakenttäturnauksessa.

Juttua muokattu 24.7. kello 17.25: lisätty Harri Heliövaaran kommentteja.

Lue myös:

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ulos Wimbledonista tiukan taiston päätteeksi – suomalaisen syöttö takkusi ratkaisun hetkillä: "Viides erä ottaa kyllä päähän"

Harri Heliövaara lähellä ATP-turnausvoittoa – katso kuvat lontoolaisyleisön villinneestä pelastuksesta: "Nautimme joka hetkestä"

Heliövaaran ja Glasspoolin taika murtui ja uskomaton tie katkesi puolivälieriin – "Se jäi muutamasta pisteestä vajaaksi"

Suosittelemme