Hyppää sisältöön

Asiakas putosi seikkailupuistoradalla noin kolme metriä maahan Jyväskylässä – "Hän on jo kotona ja voi hyvin"

Radalta pudonnut asiakas vietiin puistosta pois ambulanssilla. Toimitusjohtajan mukaan tilanteesta selvittiin loppulta onneksi säikähdyksellä.

Laajavuoren seikkailupuiston uusi rata rakentuu tänä keväänä laskettelurinteen ylle.
Maahan pudonnut potilas haettiin ambulanssilla seikkailupuistosta. Arkistokuva. Kuva: Jussi Laurila
Pilvi Pitkäranta

Seikkailupuisto Laajiksessa Jyväskylässä tapahtui sunnuntaina onnettomuus, kun nuori asiakas putosi seikkailupuistoradalta noin kolmen metrin korkuudesta maahan.

Ambulanssi hälytettiin onnettomuuden jälkeen paikalle ja asiakas lähti sen kyydissä pois. Nyt hän on Laajiksen toimitusjohtajan Lasse Niivuoren mukaan päässyt jo kotiinsa ja voi hyvin.

– Siinä on selvitty säikähdyksellä, joka on hieno homma.

Onnettomuus sattui seikkailupuistoradalla köysiliukuun mentäessä. Seikkailupuiston kävijöillä on yllään valjaat, jotka on kiinnitetty slingillä eli köydellä karabiinilukkoon. Karabiinilukko taas on kiinni vaijeria pitkin liikkuvassa rullassa.

Tämän päiväisessä onnettomuudessa slingi oli päässyt irtoamaan karabiinista. Niivuoren mukaan nyt tutkitaan, miten karabiinin lukkoportti on voinut tilanteessa aueta. Asiakkkaan ei ole mahdollista avata lukkoporttia omin voimin.

– Karabiini on todennäköisesti mennyt johonkin virheasentoon poikittain ja sitä kautta slingi on päässyt sujahtamaan siitä pois ja lukkoportti on pystynyt vääntymään auki.

Varotoimenpiteenä kaikki kyseisen mallin karabiinit vaihdetaan. Puisto suljettiin onnettomuuden jälkeen loppupäiväksi, mutta maanantaina Laajis avautuu taas normaalisti.

Tapaturmaa tutkitaan jatkossa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin kanssa. Myös poliisi kävi paikan päällä seikkailupuistossa sunnuntaina onnettomuuden jälkeen.

Niivuori kertoo tiedottaneensa Suomen muita seikkailupuistoja tapahtuneesta.

Hänen mukaansa onnettomuus on laatuaan harvinainen.

– Olemme vuodesta 2014 asti pyörittäneet seikkailupuistotoimintaa, eikä näin ole koskaan aiemmin käynyt.

Onnettomuudesta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Suosittelemme sinulle