Hyppää sisältöön

Jyväskyläläisessä seikkailupuistossa sattunut putoaminen ei karkottanut asiakkaita: "Huoleni oli, että ei kai tätä suljeta kokonaan"

Asiakkaat tulevat kiipeilemään turvallisin mielin Jyväskylässä toimivaan Seikkailupuisto Laajavuoreen. Puistossa on tehty turvallisuustoimia viikonloppuna sattuneen tapaturman jälkeen, kun asiakas putosi kiipeilyradalta.

Kiipeilijöitä Laajavuoren seikkailupuistossa.
Seikkailupuiston rinnepäälikkö Pasi Kuhmonen kertoo tehdyistä varatoimenpiteistä ja näyttää, millainen on uusi karabiinilukko. Video: Niko Mannonen
Kaisa Uusi-Kraapo,
Marja Roiha

Seikkailupuisto Laajavuoressa Jyväskylässä riittää asiakkaita sunnuntaina tapahtuneesta harvinaisesta onnettomuudesta huolimatta.

Puistoon tulevat kiipeilijät eivät ole huolissaan tapaturmasta ja suhtautuvat harrastukseen edelleen innolla. Riikka Aurasmaa tuli Seinäjoelta asti seikkailupuistoon. Hän kertoo murehtineensa enemmän kiipeilymatkan peruuntumista.

– Ensimmäinen huoleni oli, että ei kai tätä suljeta kokonaan. Onneksi ei ole suljettu ja mielestäni kaikki on hyvin ja turvallisesti hoidettu.

Seinäjoelta saapunut kiipeilijä ei mieti turvalaitteiden pettämistä.

– Ei pelota tippuminen. Korkeat paikat pelottaa, mutta täytyy siedättää sitä omaa pelkoa, Aurasmaa selittää.

Seinäjokelaista Auri Aurasmaata ei jännittänyt lähteä Laajavuoren seikkailupuistoon.
Maanantaina Seikkailupuisto Laajavuoreen tulleita kiipeilijöitä ei huoleta harrastukseen liittyvät turvallisuusriskit. Video: Niko Mannonen

Laajavuori pyrkii varmistamaan harrastuksen turvallisuuden

Seikkailupuistossa Jyväskylässä on tehty turvallisuustoimia sen jälkeen, kun nuori asiakas putosi seikkailupuistoradalta noin kolmen metrin korkeudesta maahan puistoradalla köysiliukuun mentäessä.

Asiakkaan valjaiden kiinnitysmekanismi oli pettänyt.

– Meille tuli selkeät toimenpiteet onnettomuuden jälkeen. Kyseinen sulkurengas, joka oli kääntynyt väärään asentoon ja sitä kautta lukon sulkurenkaanportti oli päässyt aukeamaan, niin maanantaiaamuna vaihdoimme kaikki karabiiniit, joissa vastaavaa ei pääse käymään, kertoo Seikkailupuisto Laajavuoren toimitusjohtaja Lasse Niivuori.

Rinnepäällikkö Pasi Kuhmonen lisää, että asiakkaiden ohjeistusta on tarkennettu, jotta vastaavaa ei kävisi uudelleen.

– Varmuuden vuoksi asiakkaita pyydetään vielä tarkemmin seuraamaan omia turvalaitteita. Jos kiipeillessä varusteet kolahtaa vaikka puuhun niin on hyvä katsoa, että kaikki on kunnossa, Kuhmonen toteaa.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Hannu Väärälä kertoo, että vastaavaa onnettomuutta ei ole Suomessa aiemmin sattunut. Tukes selvittää onnettomuuden syytä.

Huolettaako sinua kiipeilypuistojen turvallisuus? Voit keskustella aiheesta 28.7. klo 23.00 saakka.

Suosittelemme sinulle