Hyppää sisältöön

Sinilevä riivaa monia Rauman uimarannoista

Sinilevää on havaittu runsaasti muun muassa Saharannan ja Otanlahden uimarannoilla. Sinilevää sisältävässä vedessä uimista tulee välttää eikä sitä pidä ottaa käyttövedeksi.

Sinilevää vesiämpärissä.
Sinilevää löytyy nyt runsaasti Rauman uimavesistä. Kuva: Matti Myller / Yle
Kati M. Rantala

Useilla Rauman uimarannoilla on todettu runsaasti sinilevää

Rauman terveysvalvonta on havainnut sinilevää tänään tai viime viikolla runsaasti Saharannan, Otanlahden, Mantereenpään, Merikylpylän saunojen ja Tenhonperän uimarannoilla.

Pieniä määriä sinilevää on havaittu Kaaronjärven, Kaljasjärven, Lapin, Narvin kesäkodin ja Poroholman lomakeskuksen uimarannoilla.

Terveysvalvonta muistuttaa tiedotteessaan, että sinilevän määrä vedessä voi vaihdella nopeasti jopa saman päivän aikana. Siksi uimarin kannattaa itse arvioida silmämääräisesti uimaveden sinilevätilanne aina ennen uimista.

Sinilevä voi aiheuttaa iho-oireita, vatsaoireita tai flunssan kaltaisia oireita. Jos uimavedessä on selvästi havaittavissa sinilevää, vedessä ei pidä uida eikä lapsia tai lemmikkieläimiä pidä päästää rantaveteen leikkimään tai uimaan.

Vettä ei myöskään saa käyttää juoma-, löyly- tai pesuvetenä. Sinilevää sisältävällä vedellä ei pidä kastella sellaisenaan syötäviä vihanneksia tai marjoja.

Sinilevämyrkyt ovat aiheuttaneet leväpitoista vettä juoneiden eläinten kuolemia.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle