Hyppää sisältöön

Työllisyysaste kohosi kesäkuussa 74 prosenttiin, mutta työttömyysasteen lasku tyssäsi

Työllisyyden kasvu oli lähes kokonaan naisten kohentuneen työllisyystilanteen ansiota.

Ihmisiä viettämässö aikaa kauppakeskuksessa.
Työllisiä naisia oli kesäkuussa 50  000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Koronapandemian alkuvaiheen jälkeen kaksi vuotta sitten käynnistynyt Suomen työllisyyden koheneminen jatkui yhä kesäkuussa. Työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta puhdistettu trendi kohosi kesäkuussa 74,0 prosenttiin, ilmenee Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Työllisiä oli kesäkuussa 52 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyyden kasvu oli lähes kokonaan naisten kohentuneen työllisyystilanteen ansiota. Työllisiä naisia oli kesäkuussa 50 000 enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Sen sijaan työllisten miesten määrä pysyi suunnilleen ennallaan.

Työttömiä oli kesäkuussa 21 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömyysasteen trendi kuitenkin nousi kesäkuussa 6,4 prosenttiin.

Samalla Tilastokeskus tarkisti työttömyysasteen trendiä toukokuun osalta ylöspäin 6,3 prosenttiin. Kuukausi sitten toukokuun lukemaksi oli ilmoitettu 6,1 prosenttia.

Avoimia työpaikkoja oli edelleen enemmän kuin vuosi sitten. Työ- ja elinkeinotoimistoissa sekä työllisyyden kuntakokeiluissa oli kesäkuun lopulla avoinna 88 300 työpaikkaa, mikä oli 23 700 enemmän kuin vuotta aiemmin.

Uudet avoimet työpaikat lisääntyivät eniten palvelu- ja myyntityötekijöiden sekä asiantuntijoiden ammattiryhmissä. Vastaavasti uudet avoimet työpaikat vähenivät eniten rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ryhmässä.

Suosittelemme