Hyppää sisältöön

Vaasan leirintäalueen uimarannan vesinäytteessä suolistoperäisiä enterokokkibakteereja – uimarannalle on asetettu uimakielto

Suolistoperäisiä enterokokkibakteereja on viikolla 29 otetussa näytteessä mitattu 4200 pmy/100ml, mikä on 20 kertaa yli sallitun rajan.

Top Camping i Vasa.
Top Campingin leirintäalueen uimarannalle on asetettu uimakielto. (Arkistokuva) Kuva: Yle/Sarah Karjalainen
Sebastian Björklund

Vaasassa Top Campingin leirintäalueen uimarannalle on asetettu uimakielto. Uimarannalta otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä enterokokkibakteereja yli kaksikymmenkertainen määrä yli sallitun.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä suolistoperäisten enterokokkibakteerien määrän on oltava alle 200 pmy/100 ml. Top Campingin uimarannalla bakteerien määräksi mitattiin 4200 pmy/100ml.

Korkean bakteeripitoisuuden syyksi arvellaan ennen näytteenottoa olleita sateita, jotka ovat huuhtoneet maanpinnan epäpuhtauksia meriveteen.

Uimarannan uimaveden mahdollisesti aiheuttamista sairastumisista ei ole tullut ilmoituksia toiminnanharjoittajalle tai terveydensuojeluviranomaiselle.

Vaasan Vesi on maanantaina ilmoittanut terveydensuojeluviranomaiselle tarkastaneensa alueen viemärivesien pumppaamon. Pumppaamossa ja sen toiminnassa ei ole havaittu poikkeamaa.

Viikolla 29 on otettu Vaasan kaikilta 13 yleiseltä uimarannalta uimavesinäytteet. Muiden tutkittujen uimarantojen uimavedet täyttivät laatuvaatimukset.

Leirintäalueen uimarannan uimavedestä on otettu uusintanäyte maanantaina 25.7. Tulokset valmistuvat loppuviikosta.

Jos uimari havaitsee uimavedessä jotain epäilyttävää, kuten normaalista poikkeavaa väriä tai hajua tai sinilevää, kannattaa uimista välttää ja ilmoittaa asiasta kunnan terveydensuojeluviranomaiselle (Vaasan kaupungin ympäristöosasto, keskuksen puh. (06) 3251 111, terveysvalvonta@vaasa.fi) tai rannan ylläpitäjälle, jonka yhteystiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta.

Suosittelemme sinulle