Hyppää sisältöön

Yle seurasi tulospäivää: Sanoman liikevaihto kasvoi hieman | Konecranes sai tilauksia miljardin edestä | OP-ryhmän tulos laski

Monet yritykset ovat julkaisseet tänään keskiviikkona puolivuosikatsauksensa. Yle seurasi tulospäivää tässä artikkelissa.

Sanomalehti Helsingin Sanomat 8. toukokuuta.
Sanoman liikevaihto kasvoi kolmella prosentilla vuoden takaisesta. Kuva: Silja Viitala / Yle
STT

Sanoman operatiivinen liikevaihto kasvoi hieman vuoden takaisesta

Mediayhtiö Sanoman operatiivinen liikevoitto huhti–kesäkuussa oli 53,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 65,0 miljoonaa. Yhtiö selittää laskua viivästyneillä oppikirjatilauksilla Espanjassa, jotka ovat siirtyneet kolmannelle vuosineljännekselle.

Yhtiön liikevaihto kasvoi kolmella prosentilla vuoden takaisesta 313,2 miljoonaan euroon.

Odotukset tulevasta ovat pysyneet ennallaan yhtiön ennakoidessa vuoden 2022 liikevaihdon olevan 1,25–1,30 miljardia euroa.

Sanoma on Suomen Tietotoimiston pääomistaja.

Konecranes sai tilauksia miljardin edestä mutta kannattavuus heikkeni toisella vuosineljänneksellä

Konecranesin lasiseinäinen konttori.
Konecranesin pääkonttori Hyvinkäällä. Kuva: Lehtikuva

Konepajayhtiö Konecranesin saamien tilausten arvo kasvoi huhti–kesäkuussa noin 25 prosenttia, mutta yhtiön kannattavuus heikkeni edellisvuodesta.

Konecranesin oikaistu liikevoitto oli 54 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 57 miljoonaa euroa. Liikevaihtoa kertyi 787,1 miljoonaa euroa, missä oli kasvua muutaman prosentin verran.

Yhtiön saamien tilausten arvo kasvoi toisella vuosineljänneksellä runsaaseen miljardiin euroon.

Kannattavuutta painoivat komponenttien ja materiaalien heikko saatavuus sekä koronapandemiasta kumpuavat alhaiset myyntimäärät.

Korkojen nousu ja osakemarkkinoiden lasku järsivät OP:n tulosta toisella neljänneksellä

Porvoon OP-isännöintikeskuksen rakennus
OP-ryhmän tulos laski, mutta asiakasliiketoiminnan tuotot kasvoivat. Kuva: Janne Järvinen / Yle

OP-ryhmän tulos ennen veroja oli huhti–kesäkuussa 270 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 296 miljoonaa. Yrityspankki-segmentin tulos laski selvästi vuoden takaisesta.

Sijoitustoiminnan nettotuotot jäivät 131 miljoonaa euroa pakkaselle. Laskua vuoden takaisesta tuli 240 miljoonaa. OP mainitsee sijoitusympäristön haastavaksi korkojen nousun ja osakekurssien laskun vuoksi.

Sen sijaan asiakasliiketoiminnan tuotot eli korkokate, vakuutuskate ja nettopalkkiotuotot kasvoivat. Vakuutuskate nousi lähes puolella 252 miljoonaan euroon.

Valmet nosti tulostaan toisella vuosineljänneksellä

Valmetin logo seinässä.
Kuva: Lehtikuva

Konepajayhtiö Valmetin vertailukelpoinen EBITA-tulos eli tulos ennen rahoituseriä, veroja ja aineettomien hyödykkeiden poistoja kasvoi 122 miljoonaan euroon toisella vuosineljänneksellä. Vuotta aiemmin vastaava tulos oli 95 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kohosi 36 prosenttia vuoden takaisesta ja oli lähes 1,3 miljardia euroa. Liikevaihto kasvoi kaikilla liiketoimintalinjoilla.

Valmetin saadut tilaukset kasvoivat kuusi prosenttia vertailukaudesta hieman yli 1,3 miljardiin euroon.

Suosittelemme sinulle