Hyppää sisältöön

VAR sai jälleen täyslaidallisen ruotsalaismediassa, eikä joukkuekaan selvinnyt ilman sadattelua – "EM-kulta tyhjää ja tarpeetonta puhetta"

Jalkapallon EM-kisoissa Englanti murskasi Ruotsin mestaruushaaveet 4–0-lukemin. Epäonninen maalivahti Hedvig Lindahl joutui ruotsalaismedian hampaisiin.

Ruotsin Hedvig Lindahl tarrasti maaliverkkoon.
Ruotsin maalivahti Hedvig Lindahl lyyhistyi maaliverkkoon, kun pallo sujahti hänen käsiensä kautta maaliin. Kuva: PA Images / Getty Images
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää EM-välierän Saksa–Ranskan keskiviikkona klo 21.15 TV2:ssa. EM-finaali nähdään sunnuntaina klo 18.00.

Englanti kaatoi tiistai-iltana jalkapallon EM-välierässä Ruotsin 4–0. Ruotsalaismaalivahti Hedvig Lindahlin epäonnistumisia ryöpytettiin Ruotsin lehdistössä etenkin kahdesta viimeisestä osumasta.

– On ilmeistä, että Lindahlin olisi pitänyt pystyä estämään molemmat maalit, SVT:n asiantuntija Daniel Nannskog sanoi ottelun jälkeen.

Lindahl sanoi, että maalien torjuminen ei ollut itsestäänselvää. Expressenissä hän vastaa kritiikkiin sanoen: "Olen eri mieltä siitä, että olen maailman huonoin". Lindahl kertoo saaneensa ottelun jälkeen väheksyviä viestejä Instagramissa.

– Niin asiat toimivat nyky-yhteiskunnassa. Ihmiset eivät osaa käsitellä tunteitaan. On helpompi syyttää jotakuta. Tee niin, kirjoita minulle, niin voin estää sinut. Estän kaikki, jotta olisi rauhallista, Lindahl kuvaili Göteborgs-Postenille.

Katso Ruotsin maalivahdin epäonnen hetket napauttamalla kuvaa.

Expressenin toimittaja Anna Friberg arvioi Ruotsin pelaajien olleen "kollektiivisesti surkeita kovimmassa ja tärkeimmässä EM-ottelussaan".

– EM-kulta oli lopulta tyhjää ja tarpeetonta puhetta. Kyseessä ei missään vaiheessa ollut Ruotsin mestaruus, Friberg kirjoitti.

Sportsbladetin toimittajan Frida Fagerlundin mukaan Ruotsin EM-turnaus "päättyi häpäisyyn".

VAR vihaa myös EM-turnauksen päätteeksi

VAR eli videotuomari on ollut EM-kisoissa murheenkryyni Ruotsille, eikä välierä tuonut poikkeusta sääntöön. Englannin Lucy Bronzen viimeisteli 2–0-maalin, jota tarkasteltiin pitkään videolta.

Lue myös: Kommentti: Nyt meni överiksi! Ruotsia kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti jalkapallon EM-kisojen mestaruusjahdissa

Lucy Bronzen maali tarkastettiin videolta.

– Niin hiton turhauttavaa. Olemme tehneet viisi hylättyä maalia ja he saavat (tuosta tilanteesta) maalin. Ei ole hauskaa, kun käännetään veistä haavassa, puolustaja Nathalie Björn sanoi Sportsbladetille.

Esimerkiksi ruotsalaishyökkääjä Stina Blacksteniukselta on viety turnauksessa kolme maalia videotarkistuksen myötä. Ruotsin pelaajat ovat olleet läpi turnauksen turhautuneita VARiin.

– Se ei yllättänyt minua. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta turnauksessa, kun VAR ei ole tehnyt työtään, tähtipelaaja Kosovare Asllani sanoi Englanti-ottelun jälkeen.

"En pysty muistamaan, mitä tapahtui"

Englannin mediassa ihasteltiin hyökkääjä Alessia Russon kantapäällään viimeistelemää 3–0-maalia. Russon itsensä mukaan hän epäonnistui avopaikassa, kun hän potkaisi pallon päin Ruotsin maalivahtia, joten tilanne piti korjata jotenkin.

– En pysty muistamaan, mitä tapahtui tai mikä minuun oikeastaan meni, kun edes yritin jotain sellaista, Russo sanoi BBC:lle.

Englannin hyökkääjä Alessia Russo ei itsekään tiennyt, mitä teki.

Englannissa ei Bronzen "paitsiomaalissa" juuri vikaa nähty. The Guardian kuvaili maalia simppeliksi, eikä otteluseurannassaan nähnyt tilanteessa paitsiota.

Lue myös:

Tämä kantapäämaali kiteytti Ruotsin nöyryyttävän romahduksen EM-kisoissa – asiantuntija sääli maalivahtia Englannin murskajaisissa

Kommentti: Juhlava lausunto asettuu yököttävään valoon – jalkapallopomojen kaksinaismoralismi voi pilata ennätyksellisten EM-kisojen ratkaisuhetket

Kommentti: Nyt meni överiksi! Ruotsia kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti jalkapallon EM-kisojen mestaruusjahdissa

Omituinen ongelma synkentämässä Helmareiden tulevaisuutta – tyttöjunioreissa pelätään häviämistä ja kartetaan kilpailua

Suosittelemme