Hyppää sisältöön

Raskaan liikenteen valvontaviikolla Itä-Suomesta paljastui ajo- ja lepoaikarikkomuksia – tietojen manipulointi vääristää alan kilpailua

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset Suomessa. Tehovalvontaa tehtiin Itä-Suomessa muun muassa Mikkelissä, Kuopiossa ja Iisalmessa.

Poliisiauton kylki.
Arkistokuva poliisiautosta. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Meri Remes

Itä-Suomen poliisi tarkasti viime viikon raskaan liikenteen tehovalvonnan aikana 235 ajoneuvoa. Aiheesta tiedottaa Itä-Suomen poliisilaitos.

Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuivat kaikki poliisilaitokset Suomessa.

Valvontaviikon aikana alueelta paljastui 33 ajo- ja lepoaikarikkomusta, joista seurasi kuljetuksien keskeyttämisiä ja rangaistusvaatimuksia. Aikaa valvontaan käytettiin yli 300 tuntia.

Tehovalvontaa tehtiin muun muassa Mikkelissä, Kuopiossa ja Iisalmessa. Lisäksi poliisilla, Tullilla ja Rajavartiolaitoksella oli yhteistä valvontaa Niiralan rajanylityspaikalla.

Liian pitkät ajomatkat turvallisuusriski, ja manipulointi vääristää alan kilpailua

Liian pitkät ajomatkat ilman taukoja heikentävät kuskin vireystilaa ja sitä kautta liiketurvallisuutta, poliisi muistuttaa.

Itä-Suomen poliisilaitoksen komisario Seppo Porokan mukaan ajo- ja lepoaikojen manipulointi vääristää kuljetusalan kilpailua. Manipulointiin ryhtynyt kuljetusyritys saa taloudellista etua teettämällä kuljettajalla pitkää ajopäivää, ja yritys voi myös säästää ajoneuvon huoltokuluissa peukaloimalla ajoneuvojen päästöarvoihin vaikuttavia AbBlue-järjestelmiä.

– Poliisi saa näistä asioista vihjeitä tasaisin väliajoin, komisario Porokka kertoo.

Suosittelemme sinulle