Hyppää sisältöön

Palaneen suksivoidetehtaan paikalla Joensuussa on uutta yritystoimintaa vuoden kuluttua – rakentaminen alkaa talvella

Suunnitelmien mukaan Vauhti Speedin entisten tuotantotilojen kohdalla Käpykankaan teollisuusalueella on ensi talvena rakennustyömaa. Tulelta säästynyt varastohalli korjataan vielä loppuvuonna.

Joensuun Yrityskiinteistöt rakennuttaa Vauhti Speedin entisiin tiloihin uutta teollisuustilaa. Kuva: Ari Haimakainen / Yle

Vauhti Speedin tehdas tuhoutui räjähdysmäisessä tulipalossa Joensuussa viime marraskuussa. Rakennuksen raunioita Pamilonkadulla on raivattu ja tulelta säästynyttä varastorakennusta putsattu.

Palaneen suksivoidetehtaan paikalle aletaan rakentaa uutta teollisuustilaa ensi talvena.

Tuhoutuneen tehtaan paikalle suunnitellaan noin tuhannen neliön rakennusta, joka on aiempaa kapeampi, mutta pitempi. Tämä helpottaa raskaan liikenteen kuljetuksia tontilla.

Joensuun Yrityskiinteistöt kilpailuttaa urakoitsijan loppuvuonna, jotta rakentaminen toteutuisi talven aikana ja tila valmistuisi ensi kesänä.

Uudisrakennuksesta koituu kustannuksia myös Joensuun Yrityskiinteistöille, kertoo kaupungin kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja Juha Heikura.

– Tämä on vakuutuskorvauksen alainen vahinko, merkittävän osan reilun kahden miljoonan euron kustannuksista korvaa vakuutusyhtiö. Kustannuksia aiheutuu meillekin, koska samassa yhteydessä kiinteistöä nykyaikaistetaan ja parannetaan talotekniikkaa, muun muassa asennetaan sinne maalämpö, Heikura kertoo.

Korjaustyöstä urakkakilpailu elokuussa

Urakkakilpailu varastohallin korjauksesta alkaa Juha Heikuran mukaan lähipäivinä. Entinen halliosa halutaan vuokrauskuntoon jo loppusyksyllä.

– Kova tavoite on, että loppuvuonna meillä olisi säilyneessä osassa jo vuokralainen ja uudessa tilassa ensi kesänä, kiinteistöyhtiön toimitusjohtaja aikatauluttaa.

Uusi vuokralainen ei ole vielä tiedossa, vaikka kiinnostuneita yrityksiä on Heikuran mukaan ollut useitakin.

– Meillä ei vielä ole vuokralaisten kanssa sopimuksia, joitakin neuvotteluja on käyty. Pyritään tekemään sellaiset tilat, että niissä on hyvin monenlaisten toimijoiden mahdollisuus toimia: tulee korkeata hallitilaa ja nosto-ovia. Myös myymälämäisyyttä parannetaan tiettyyn osaan eli sopisi sellaisellekin, joka tarvitsee näkyvyyttä tai myymälätilaa kadulle päin, Heikura esittelee.

Uusiin tiloihin Käpykankaan teollisuusalueella ei tule enää palovaarallisia aineitä käyttävää yritystä.

– Sinne ei ole tulossa ns. ATEX-tiloja eli räjähdysvaaratiloja, jossa voitaisiin käsitellä paloherkkiä aineita. Jotakin muuta, Joensuun Yrityskiinteistöjen toimitusjohtaja toteaa.

Suksivoideyritys Vauhti Speed siirsi palon jälkeen tuotantonsa väliaikaistiloihin. Tohmajärven kunnan kiinteistöyhtiö rakennuttaa yritykselle uudet tuotantotilat Tikkalaan.

Lue lisää aiheesta:

Vauhti Speedin tehdaspalon tutkinta jatkuu asiantuntijoiden avulla – vakavasti loukkaantunutta työntekijää on päästy kuulemaan

Palaneen suksivoidetehtaan raunioiden tilalle nousee uusi teollisuusrakennus Joensuussa

Tulipalossa tuotantotilansa menettänyt suksivoideyritys muuttaa Tohmajärvelle – kunta rakennuttaa uuden tehtaan Tikkalaan

Suksivoideyritys haluaa tuotannon käyntiin Joensuun seudulla jo ensi kesänä – poliisi jatkaa tehdaspalon tutkimuksia

Suosittelemme sinulle