Hyppää sisältöön

Huntingtonin kilpailukausi ohi – koronan jälkitauti vaivaa seitsenottelijaa

Maria Huntington joutuu jättämään väliin Münchenin EM-kilpailut.

Maria Huntington.
Seitsenottelija Maria Huntingtonin kilpailukausi on ohi koronaviruksen aiheuttaman ankaran jälkitaudin vuoksi. Kuva: Tomi Hänninen / Yle
Aino Paloniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Seitsenottelija Maria Huntingtonin kilpailukausi on ohi. Huntingtonin kauden keskeytyksen syynä on koronaviruksen aiheuttama kova jälkitauti.

Huntington ei näin ollen osallistu elokuun Münchenin EM-kilpailuihin, jonne hänet oli jo valittu. Urheilija päätti jo aiemmin, ettei suuntaa Eugenen MM-kisoihin vaan keskittyy kauden osalta EM-kisoihin.

– Koronaa seurasi niin ärhäkkä jälkitauti, että kun keskusteltiin lääkärin kanssa, todettiin, että on paras jättää kausi tähän ja hoitaa itsensä perusterveeksi, Huntington kertoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

EM-kisamatkan väliin jääminen on Huntingtonille iso pettymys.

– Aika rankka kisakausi on ollut, Huntington sanoo.

Huntingtonin kuluva kilpailukausi on sisältänyt useita vastoinkäymisiä, eikä hän saanut kisattua yhtään seitsenottelua loppuun.

Huntingtonin kausi alkoi kaatumisella 100 metrin aitojen alkuverryttelyssä toukokuussa. Tuolloin Huntington loukkasi olkapäätään ja solisluutaan. Kuntoutumisen jälkeen hän sairastui koronavirustautiin.

Aiemmin suomalaisyleisurheilijoista aitajuoksija Annimari Korte kertoi keskeyttävänsä kautensa kahden sairastetun koronavirustaudin vuoksi.

Lue myös:

Suomen EM-joukkue täydentyi reilusti – Müncheniin valittu nyt 20 suomalaisurheilijaa

Annimari Korte kertoo kautensa olevan ohi – ei ole omien sanojensa mukaan toipunut koronavirustaudeista

Maria Huntingtonin uralla iso muutos – ottelutähden pitkäaikainen valmentaja vaihtuu, taustalle mukaan muun muassa Tero Pitkämäki

Maria Huntingtonin kausi päättyy takareisivammaan – seitsenottelija ei puolusta mestaruuttaan Kalevan kisoissa: "Kaiken kaikkiaan alavireinen kausi"

Suosittelemme sinulle