Hyppää sisältöön

Laaja ongelma tietojärjestelmissä sekoitti sairaala Novan arjen – johtajaylihoitaja: "Yksittäisiä leikkauksia on jouduttu tänään perumaan"

Johtajaylihoitajan mukaan päivystyspotilaat on pystytty hoitamaan. Vika tietojärjestelmissä saatiin korjattua torstai-iltapäivällä.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle varatut rahat eivät riitä palvelujen tuottamiseen, näin arvioi enemmistö Keski-Suomen kansanedustajista. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Marja Roiha

Laaja tietojärjestelmäongelma on vaikeuttanut potilaiden hoitoa Jyväskylässä Sairaala Novassa.

Tietohallintojohtaja Minna Rehn kertoo, että ongelma tietojärjestelmissä saatiin korjattua iltapäivällä kello 14.30 jälkeen. Rehnin mukaan varsinainen syy it-ongelmiin selviää myöhemmin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylihoitaja Heljä Lundgrén-Laine kertoo, kirjautuminen järjestelmään ei onnistunut ja it-järjestelmä toimi hitaasti.

Johtajaylihoitajan mukaan yksittäisiä leikkauksia on jouduttu perumaan. Ongelmalla on laajat vaikutukset sairaalan ohjelmistoihin.

– Päivystys ja vastaanotto vuodeosastoilla on pystytty hoitamaan, sanoo Lungren-Laine.

Potilasturvallisuus ei ole kuitenkaan vaarantunut sairaala Novassa.

– Potilasturvallisuus on täysin kunnossa, mutta järjestelmät ovat hitaat.

Johtajaylihoitajan mukaan sairaalalta ollaan potilaisiin yhteydessä, jos vastaanottoaaikaa ajoudutaan siirtämään tai perumaan.

28.7.2022 kello 14.55 päivitetty tieto, että ongelma tietojärjestelmissä on päättynyt

Suosittelemme sinulle