Hyppää sisältöön

Helmareissa tapahtuu muutoksia, joita saatetaan nähdä jo syyskuussa – päävalmentaja tulevasta: "Jopa liian moni vaihdetaan kerralla"

Helmareiden väliaikainen päävalmentaja Marko Saloranta kertoo, ettei täysin yllättynyt Anna Signeulin kohusta.

Helmareiden päävalmentaja Marko Saloranta lehdistötilaisuudessa.
Helmareiden päävalmentaja Marko Saloranta lehdistötilaisuudessa. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Marko Saloranta nimettiin tiistaina Helmareiden väliaikaiseksi päävalmentajaksi, kun Anna Signeulin sopimus purettiin. Saloranta astui median eteen torstaina.

Palloliitto valitsee tulevan päävalmentajan syksyn aikana. Saloranta toimii päävalmentajana ainakin vuoden loppuun. Hän lupaa tehdä parhaansa ja sitten katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Minun huhuttiin olevan seuraava päävalmentaja ensimmäisen kerran vuonna 2009, kun Michael Käldin sopimus loppui. Jos kysytään, aina on kunnia valmentaa Suomen maajoukkuetta, Saloranta sanoi.

Hänen mukaansa Signeulin seuraajalla on edessään haaste. Nykyisistä maajoukkueen pelaajista useampi todennäköisesti päättää uransa lähivuosien aikana.

– Ehkä jopa liian moni joudutaan muuttamaan kerralla. Olisi tärkeää, että aikaisemmin saataisiin portaittain pelaajia maajoukkueeseen.

Helmareiden joukkue oli käynnissä olevien EM-kisojen toiseksi vanhin. Lisäksi vaihtopelaajilla ei oman kokemuksensa mukaan ollut mahdollisuutta vaikuttaa avauskokoonpanoon.

Lue myös: Helmareiden päävalmentaja Marko Saloranta: "Olen täynnä intoa"

Nähdäänkö syyskuussa yllättäviä pelaajia?

Helmarit kohtaa syyskuussa MM-karsinnoissa Irlannin (1.9.) ja Ruotsin (6.9.). Suomella on vielä mahdollisuus päästä jatkokarsintaan.

Saloranta sanoi, että mukana voi olla yllättäviä pelaajia. Saatetaan tarvia pelaajia, jotka eivät vielä ole maajoukkueessa pelanneet.

– Puolet joukkueesta ei varmaankaan tule vaihtumaan, mutta meillä on paljon hyviä nuoria, jotka ovat lähellä (maajoukkuepaikkaa).

Salorannan mukaan pelitavassa nähdään syyskuussa joitakin muutoksia, erityisesti hyökkäyspelaamisessa.

– Suomi oli EM-karsinnoissa äärettömän hyvä puolustamaan omaa aluettaan ja puolustamisen rakenne oli hyvä. Sitä meidän täytyy terävöittää ja löytää se vahvuus takaisin, hän lisäsi.

Signeulin ympärillä vellonut kohu ei yllättänyt

Saloranta totesi, että Signeuliin kohditetut syytökset, eivät tulleet "varmaankaan täytenä yllätyksenä". Hän harmitteli asiaa joukkueen kannalta, kun aihe nousi esiin EM-kisojen aikana.

– En näe sitä isona murheena. Asioista pitää pysty puhumaan kriittisesti – niin huonoista kuin hyvistä. Olen ylpeä, että Suomi on päivä päivältä enemmän jalkapallomaa.

Hänen mukaansa kaikki maajoukkueessa ovat ammattilaisia. Kohut kuuluvat asiaan, eikä niistä keskusteleminen saa olla ongelma, Saloranta sanoo.

– Jos haluaa huipulle, niitä pitää pystyä käsittelemään. Tulee erityyppisiä otsikoita ja muita juttuja. Silloin edelleen porskutetaan eteenpäin. Tuo on asia, missä pitää olla hyvä.

Saloranta ei halua muuttaa valmennustiimiä kovin paljoa ennen MM-karsintoja. Hän kertoo, että HJK:n päävalmentajana toimiva Jonne Kunnas liittyy mukaan kakkosvalmentajana.

Lue myös:

Anna Signeulin korvaajan uralla on samoja piirteitä kuin Markku Kanervalla – asiantuntijan mukaan Marko Saloranta on nyt paras vaihtoehto Helmareille

Palloliiton pomo kertoo, miksi Anna Signeul sai lähteä Helmareista jo nyt – "Peliesityksillä oli iso merkitys"

Palloliitto vahvisti: Anna Signeul jättää Helmarit, Marko Saloranta ottaa vetovastuun

MTV Urheilu: Anna Signeulille lähtöpassit Helmareiden peräsimestä

Suosittelemme