Hyppää sisältöön

CS:GO-joukkue HAVUlle kaksi kovaa paluumuuttajaa – pelinsisäinen johtaja Joonas "doto" Forss: "Taktiikkakirja on hallussa jokaiseen karttaan"

Joonas "doto" Forss ja Jesse "zehN" Linjala palaavat suomalaisorganisaation CS:GO-joukkueen riveihin, Jarkko "Spargo" Rahja liittyy KOVAsta awp-pelaajaksi.

HAVUsta ENCEen pari vuotta sitten siirtynyt Joonas "doto" Forss palaa nyt takaisin mustavihreään paitaan. Kuva: ESL
Jaakko Palvaila

Suomen CS:GO-videopelin ykkösjoukkue HAVU Gaming saa nimekkäitä paluumuuttajia, kun Joonas "doto" Forss ja Jesse "zehN" Linjala palaavat organisaation riveihin.

Forss ottaa joukkueessa vastuulleen pelinsisäisen johtajan tehtävät ja Linjala tuo mukaan kaivattua tulivoimaa. Heidän lisäkseen joukkueeseen on kiinnitetty uutena awp-pelaajana Jarkko "Spargo" Rahja ja valmentaja Mikko "xartE" Välimaa.

Joukkueessa jatkavat lisäksi Jani "Aerial" Jussila ja Sami "xseveN" Laasanen. Uusi kokoonpano debytoi jo reilun viikon päästä Assembly-videopelitapahtuman CS:GO-turnauksessa.

Pelaajisto on suomalaisittain huipputasoa, sillä Rahjaa lukuunottamatta kaikki joukkueen pelaajat ovat esiintynyt urallaan pelin major-turnauksissa.

Forss: "Minulla oli fiilis, että haluan suomalaiseen joukkueeseen"

ENCEn kokoonpanosta tammikuussa 2022 penkitetty Forss on kertoo Yle Urheilulle olevansa tyytyväinen, että sai kasattua HAVUn alle kovan pelaajanipun.

– Minulla oli pitkään fiilis, että haluan suomalaiseen joukkueeseen, Forss kertoo Yle Urheilulle.

– Realistisesti roolivaihtoehtoja ei minulle ollut kuin yksi. Olen pelannut aiemminkin IGL:nä ja minulla on roolista kokemusta, jollaista muilla ei tässä kokoonpanossa ole, aiemmin muun muassa KOVAn pelinsisäisenä johtajana toiminut Forss toteaa.

HAVUn uusi kokoonpano syntyi Forssin ja joukkueessa jatkavien Sami "xseveN" Laasasen sekä Jani "Aerial" Jussilan ympärille.

Jesse "zehN" Linjala palaa HAVUn paitaan yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Joel Tainio / SEUL

Alun perin aloitteen jyväskyläläisen hankkimisesta joukkueeseen teki HAVUn ex-valmentaja Taneli Veikkola.

– Juttelin Tanelin kanssa pari kuukautta sitten, kun HAVUn aiempi kokoonpano oli hajoamassa. Hän oli lähdössä valmentajan paikalta ja kertoi, että Slaava "Twista" Räsänen on mahdollisesti tulossa hänen tilalleen.

– Testailimme joukkueeseen eri kokoonpanoja Slaavan kanssa. Sitten Slaava päätti jatkaa (Aleksi "allu" Jallin) Team Tempin kanssa, Forss kertoo.

Vaikka joukkueella ei ollut valmentajaa, sai pelaajisto joukkueen kasaan. Puuttuva AWP-pelaaja löytyi KOVA Esportsista, kun Jarkko "spargo" Rahja kiinnitettiin juhannuksen tienoilla mukaan viidenneksi pelaajaksi.

– Meillä oli valmiiksi päätettynä se, että xseveN ja Aerial jäävät. Loppuja pelaajia mietittäessä zehN ja spargo olivat hyviä tarjokkaita, Forss toteaa.

– Pelasimme hetken ilman valmentajaa, mutta kyllähän joukkue valmentajan tarvitsee. Mikko on nyt sitten meillä testissä.

Ensi kertaa viikon päästä Assembly-videopelitapahtumassa yhdessä esiintyvä joukkue on ehtinyt harjoittelemaan kesän aikana Forssin arvion mukaan noin kymmenen päivää. Turnauskuntoa kohti syksyn major-turnauskarsintoja rakennetaan pikkuhiljaa, mutta Assyilla tavoitteena ei silti ole kuin voitto.

– Meillä on ihan hyvä pohja pelaamiselle. Taktiikkakirja on hallussa jokaiseen karttaan yhtä lukuun ottamatta. Emme kuitenkaan ota stressiä turnauksesta, vaan menemme pelaamaan ja katsomme miten peli kulkee. Tavoitteet ovat korkeammalla. Käytämme tilaisuuden hyödyksi joukkueen pelitavan rakentamisessa, Forss summaa lähestymiskulman ensimmäiseen turnaukseen.

Lue myös:

Taneli "disturbed" Veikkola väistyy HAVUn valmentajan paikalta – "Joukkue tarvitsee uuden alun"

ENCE vahvisti Pavle "maden" Boskovicin liittyvän suomalaisorganisaation CS:GO-joukkueeseen

Suomen CS:GO-ykkösjoukkue HAVU sai riveihinsä kaksi uutta pelaajaa – Joona "sm1llee" Holmström kaapattiin Aleksi "allu" Jallin tiimistä

ENCE penkitti Joonas "doto" Forssin – organisaation CS:GO-joukkueessa ei enää yhtään suomalaispelaajaa

Suosittelemme sinulle