Hyppää sisältöön

Vauhtiori H.V. Tuuri puolustaa ainoana Satakunnan värejä Kuninkuusravien päälähdöissä

Ravikuninkaan ja -kuningattaren titteleistä kilpaillaan viikonvaihteessa Forssan Pilvenmäen raviradalla. Viime vuonna H.V. Tuuri oli kuninkuuskisan kakkonen.

Komea liinaharja H.V. Tuuri on noussut huippuvireeseen juuri sopivasti Kuninkuusravien alla. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Viime kaudella suomenhevosten parhaimmistoon noussut 12-vuotias H.V. Tuuri lähtee viikonvaihteen Forssan kuninkuuskisaan mustana hevosena.

Kuluva kausi ei ole sujunut oriilta täysin suunnitelmien mukaan ja startteja onkin kertynyt ennen Kuninkuusraveja vasta kolme ja voittosarake näyttää tämän vuoden osalta nollaa.

H.V. Tuurin taustavoimat joutuivatkin viimeiseen asti jännittämään mukaanpääsyä, sillä ori ei yltänyt kuninkuusravirankingissa kymmenen parhaan joukkoon, mikä olisi taannut automaattisen paikan pääkilpailussa.

Hieno kakkossija Parvelan Retun voittamassa Suurmestaruus-lähdössä pari viikkoa sitten oli kuitenkin vakuuttava näyttö H.V. Tuurin nousukunnosta.

H.V. Tuurin kunnon taustalta löytyy ravivalmentaja Ossi Nurmonen, mies monien huippuhevosten takaa. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Oriin on kasvattanut ja sen omistaa kokemäkeläinen Lootus-Talli, mutta sen kilpailuoikeus on vuokrattu raumalaiselle Talli Tuurilla Mennään -nimiselle kimpalle.

Urallaan yli 250 000 euroa tienanneen H.V. Tuurin ennätys on 18,6a, mikä on kaikkien aikojen toiseksi nopein suomenhevoselle kellotettu aika. Edellä on vain SE-tuloksen 18,5a haltija Vitter.

H.V. Tuuria valmentaa maaninkalainen ravivalmentaja Ossi Nurmonen ja Forssassa rattailla on oriin vakiokuski, Suomen kärkiohjastajiin kuuluva valmentajan poika Iikka Nurmonen.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Suosittelemme sinulle