Hyppää sisältöön

Dokumenttisarja avaa ralliautoilun salat – suomalaislegendat kertovat ajamisen palosta, vauhdista ja kuoleman läsnäolosta

The Flying Finns -dokumenttisarja pureutuu suomalaisille rakkaan urheilulajin ytimeen. Luvassa on ainutlaatuisia tarinoita rallilegendoilta.

The Flying Finns -dokumenttisarjan logo, jonka vieressä ralliauto on hyppyristä tulleena ilmassa.
The Flying Finns -dokumenttisarja löytyy kokonaisuudessaan Yle Areenasta. Kuva: Yle
Yle Urheilu

Yle näyttää Jyväskylän MM-rallin kaikki erikoiskokeet suorana Areenassa 4.–7. elokuuta. Kaiken rallisisällön löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Yle Areenaan on julkaistu uusi dokumenttisarja ralliautoilusta. The Flying Finns on neliosainen sarja ajamisen palosta, vauhdista ja kuoleman läsnäolosta.

Miten selvitä, kun tallikaveri kuolee tai itse joutuu vakavaan onnettomuuteen? Luvassa on ainutlaatuisia tarinoita rallimaailman sisältä. Rallilegendat Markku Alén, Timo Salonen, Ari Vatanen, Juha Kankkunen, Tommi Mäkinen, Marcus Grönholm, Rauno Aaltonen, Simo Lampinen ja Jari-Matti Latvala kertovat tarinansa.

Nuoren Kalle Rovanperän totuuden hetki koittaa kauden viimeisessä osakilpailussa. Kuljettajat tempaavat katsojat mukaan uransa voitonriemun ja tappion hetkiin.

Sarjan ovat ohjanneet Simo Sipola ja Tero Wolff. Katso kaikki jaksot alta tai Areenasta.

Jakso 1: Mestarit

Mikä tekee mestarin? Mitä ominaisuuksia tarvitaan rallin maailmanmestaruuden voittamiseen? Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen, Juha Kankkunen, Markku Alén ja muut suomalaiset maailmanmestarit kertovat – ja näyttävät.

Jakso 2: Tienraivaajat

Kuka keksi käyttää suomalaiskuskeista Flying Finn -nimitystä ja miksi? Suomalaisen rallimaailman isähahmot Rauno Aaltonen ja Simo Lampinen kertovat, mistä kaikki sai alkunsa.

Jakso 3: Kuolema

Kuolema kuuluu osana moottoriurheiluun, eikä rallissa voi voittaa, jos ei ole valmis ottamaan riskejä. Mutta miten vakava onnettomuus tai tallikaverin kuolema vaikuttaa ajamiseen? Ari Vatanen ja Markku Alén kertovat.

Jakso 4: Pelinappulat

Ralli on kovien panosten peliä, jossa kuljettajat ovat pelinappuloita. Yhtenä päivänä olet juhlittu sankari, toisena halveksittu luuseri. Miten pää kestää paineet? Pitkän uran kuskina tehnyt Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoo.

Lue myös:

Jyväskylän MM-ralli välitetään Ylen kanavilla historiallisen kattavasti – katso tästä aikataulut ja lähetysajat

Tässä on vuoden 2022 Jyväskylän MM-rallin aikataulu ja reitti, joka tarjoaa paljon uutta katseltavaa – juhliiko Kalle Rovanperä näillä teillä voittoa?

Kalle Rovanperä vaitonaisena autonsa säädöistä kotikisaan, isä toivoisi pienempää hulabaloota – Esapekka Lapin mukaan Toyotan leirissä erimielisyyttä

Suosittelemme sinulle