Hyppää sisältöön

Mikkelin keskustan kerrostalopalo jälkisammutusvaiheessa – savun aiheuttama vaaratilanne on nyt ohi

Rakenteilla oleva kerrostalo on tulessa Mikkelissä Vilhonkadulla. Pelastuslaitos pyytää välttämään alueella liikkumista.

Tulipalosta tuli runsaasti savua ja Mikkelin keskustan alueelle annettiin vaaratiedote klo 13. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Kuvaus: Esa Huuhko, leikkaus: Niko Mannonen
Maria Bonnor,
Vilma Ruokoski
Avaa Yle-sovelluksessa

Mikkelin keskustassa Vilhonkadulla palaa rakenteilla oleva kerrostalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen ennen klo 12, kun liekit löivät ulos kolmannen kerroksen parvekkeelta.

Ylen striimissä haastateltavana oli päivystävä palomestari Jari Iskanius.

– Liekit tulivat parvekkeelta, sen jälkeen palo levisi parvekkeen kautta välipohjaan. Kattorakenne on ontelo, tuli pääsi sinne väliin ulkokautta. Parveke ja asunnot saatiin sammumaan melko nopeasti, Iskanius kertoo.

Pelastuslaitoksen mukaan palo saatu nyt rajattua ulkoseinään ja kattorakenteisiin. Leviämisvaaraa viereisiin rakennuksiin ei ole.

Iskaniuksen mukaan kestää vielä joitain tunteja, ennen kuin ullakkorakenteet saadaan sammumaan. Ihmisiä kehotetaan pysymään poissa alueelta.

– Varmistetaan, ettei palo tulee ullakolta alaspäin. Vettä joutuu laittamaan aika paljon.

Palon syttymisen jälkeen liikenne ruuhkautui Maaherrankadulla ja poliisi ohjasi liikennettä Vilhonkadun ja Mikonkadun risteyksessä. Liikennejärjestelyt palaavat normaaliksi, jahka palo on saatu sammutettua ja Pelastuslaitoksen kalusto poistuu kaduilta.

Kadulla autoja ja runsaasti savua.
Mikkelin Maaherrankadulla on runsaasti savua. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Palo syttyi juuri, kun työmiehet olivat ruokatunnilla

Tulipalosta tuli runsaasti savua ja Mikkelin keskustan alueelle annettiin vaaratiedote klo 13 noin tunnin ajaksi. Pelastuslaitos suositteli sulkemaan keskustassa ikkunat ja ilmastoinnit sekä välttämään alueella liikkumista.

Palomestari Jari Iskaniuksen mukaan savumäärä johtui siitä, että rakennuksen ullakolla oli rakennusmuovia ja muuta palavaa tavaraa. Savu levisi tuulen mukana Pursialan suuntaan ja kaupungin eteläpuolelle.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan rakennuksessa ei ole ollut ihmisiä palon syttyessä, koska kaikki rakennusmiehet olivat ruokatunnilla.

– Sattui harmilliseen aikaan. Ruokatunnin aikaan oli porukoita syömässä, ei siellä ollut ketään.

Samalla tontilla sijaitsee vanha Suomen Pankin talo, jossa toimii nykyään Terveystalo. Iskanius kiittelee Terveystalon työntekijöiden valpasta toimintaa. Palon syttymisen jälkeen he evakuoivat omatoimisesti koko rakennuksen.

Kerrostalon rakennuttaja on FH Invest Oy. Talousjohtaja Jussi-Pekka Viskarin mukaan heilläkään ei ole vielä tiedossa palon alkamisen syytä.

– Ei ole vielä täsmällistä tietoa, miten suuria vahingot ovat. Hyvä, että palolaitos on reagoinut nopeasti asiaan, Viskari sanoo.

Palomestari Iskaniuksen mukaan Pelastuslaitoksen palotutkija ja poliisi pääsevät tutkimaan palon syttymissyytä, jahka rakenteet on sammutettu ja jäähdytetty.

Kerrostalopalosta aiheutuu merkittävää savuhaittaa Mikkelin keskustassa. Toimittaja Jouni Kirvesmies haastattelee päivystävää palomestari Jari Iskaniusta. Video: Esa Huuhko

Suosittelemme sinulle