Hyppää sisältöön

Poppia ja rappia Vesijärven rannalla: Lahden Headland tähtää keskisuurten musiikkifestivaalien kastiin

Vuosi sitten Lahdessa ensi kertaa järjestetty Headland aikoo vakiinnuttaa paikkansa keskisuurena ulkoilmafestivaalina. Kaksipäiväinen musiikkitapahtuma pyrkii nyt tuplaamaan viime vuoden yleisömääränsä.

Headland musiikkifestivaalin alue Lahden Niemen satama-alueella.
Headland-festivaali rakentuu kauniiseen Vesijärven maisemaan Lahdessa.
Tuija Veirto

Lahdessa Niemen satamassa toista kertaa järjestettävä Headland-festivaali on kahden miehen, rap-artisti Asteena tunnetun Jani Sutelaisen ja rumpali, yrittäjä Jori Roudon uurastuksen tulos.

Viime vuonna elettiin vielä koronan varjossa ja tehtiin tapahtumaa tunnetuksi, tänä vuonna yleisömäärän toivotaan tuplaantuvan. Lipuista on Roudon mukaan myyty ennakkoon yli puolet.

– Tavoite on 12 000 kävijää ja se on maksimi. Väkimäärä on rajattu 6 000:een per päivä.

Yleisöä moottoripyörämuseon tuntumassa pidettävälle tapahtuma-alueelle mahtuisi enemmänkin, mutta se söisi Roudon mukaan palvelujen sujuvuutta.

Mustaan lippalakkiin ja college-paitaan pukeutunut Jori Routo vierellään kirjavaan college-paitaan pukeutunut, vaaleatukkainen Jani "Aste" Sutela. Taustalla häämöttää Headland-tekstillä varustettu esiintymislava ja Veijärveä.
Headland-festivaalin järjestäjät Jori Routo (vas.) ja Jani "Aste" Sutelainen ovat tehneet viime viikkoina pitkiä työpäiviä. Rumpali ja rap-artisti nähdään myös esiintymislavan puolella. Kuva: Tuija Veirto / Yle

Eturivin artisteja ja nousevia nimiä

Esiintyjinä moottoripyörämuseon tuntumassa tänään ja huomenna pidettävässä festivaalissa ovat muun muassa Antti Tuisku, Abreu, Gettomasa, Sanni ja Chisu.

– Mukana on myös muutama nosteessa oleva esiintyjä. Esimerkiksi Jambo, joka oli vielä vähän aikaa sitten oli melko tuntematon, mutta nyt noussut listaykköseksikin, Jani Sutelainen kertoo.

Myös Aste esiintyy lauantaina, ja Jori Routo toimii rumpalina useammassa kokoonpanossa. Molempien heinäkuu on ollut varattuna Headlandille, keikat ovat jääneet vähiin.

– Yhden uuden biisin sain puristettua kesällä, mutta aika ja ajatukset eivät nyt vain ole riittäneet. Katsellaan syksymmällä lisää, jotakin on kyllä jo pöytälaatikossa, Sutelainen toteaa.

Ensi vuotta suunnitellaan jo. Genre ei ole miesten mukaan keskeinen, skaala voi laajentua rapista ja popista muuhunkin.

– Ja meillähän on täällä tarjota festivaalien hulppeimmat maisemat, Routo hehkuttaa ja tarjoilee kännykästään näkymiä esiintymislavan suuntaan kuvatulta Vesijärveltä auringonlaskun aikaan.

Suosittelemme sinulle