Hyppää sisältöön

Oulun raviväki katsoo viikonloppuna Kuninkuusraveja Forssassa uusin silmin – kolmen vuoden kuluttua suurtapahtuma järjestetään Oulussa

Kuninkuusravien odotetaan taas vetävän kymmeniä tuhansia katsojia, tällä kertaa Forssaan. Paikalla on myös Oulun raviradan ja Pohjolan Hevosystävät -yhdistyksen väkeä tutustumassa järjestelyihin.

Kuninkuusravit 2019 Jokimaa Lahti
Lahden Kuninkuusravit järjestettiin vuonna 2019, jolloin kahden päivän yleisömäärä kohosi noin 55 000 katsojaan. Kuva: Ville Paso / Yle
Risto Ukkonen

Raviväki kokoontuu jälleen viikonloppuna Kuninkuusraveihin, jotka tällä kertaa järjestetään Forssassa.

Paikalla on myös kolmen vuoden kuluttua Oulussa kilpailtavien kuninkuusravien järjestäjiä. Oulun tapahtumaorganisaatio aloittaa virallisesti työnsä vasta syksyllä, mutta jo nyt viikonloppuna tutustutaan Forssan järjestelyihin kilpailujen ohella, kertoo Pohjolan Hevosystävät -yhdistyksen puheenjohtaja Elina Peltola.

– Tärkeintä on toki nauttia tapahtumasta, tunnelmasta ja hienosta urheilujuhlasta, mutta varmasti kukin meistä katselee järjestelyjä nyt hieman erilaisten silmälasien läpi.

Pohjolan Hevosystävät -yhdistys vastaa Oulun Kuninkuusravien järjestelyistä vuonna 2025. Edellisen kerran Kuninkuusraveissa kilpailtiin Oulussa vuonna 2010.

Forssaan odotetaan lauantain ja sunnuntain kilpailuihin jälleen kymmeniä tuhansia katsojia. Ennen korona-aikaa Kuninkuusraveissa on ollut kahden päivän aikana yleisesti noin 50 000 katsojaa..

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle