Hyppää sisältöön

Kahdeksan ottelupalloa ei riittänyt – Heliövaara ja Glasspool taipuivat Kroatian ATP:n tiukassa finaalissa: "Yksi karmeimmista tappioista"

Seuraavaksi suomalais-brittipari suuntaa Pohjois-Amerikan kentille. Heliövaara odottaa loppukaudelta hyviä tuloksia.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kuvassa.
Lloyd Glasspoolin (vasemmalla) ja Harri Heliövaaran peli ei riittänyt tällä kertaa turnausvoittoon. Kuva: Julian Finney / Getty Images
STT Urheilu,
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Harri Heliövaara kärsi brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa tappion miesten ATP250-turnauksen nelinpelifinaalissa Kroatian Umagissa varhain sunnuntaina. Voittoa juhlivat italialaiset Simone Bolelli ja Fabio Fognini.

Ykkössijoitettu italialaispari vei tiukan ottelun voiton erin 5–7, 7–6, 10–7.

– Oli kyllä finaalissa aika erikoinen ottelu. Ihan varmasti yksi karmeimmista tappioista, mitä uralle on osunut, Heliövaara sanoi ottelun jälkeen STT:lle.

Heliövaaralla ja Glasspoolilla oli finaalissa yhteensä kahdeksan ottelupalloa.

– Luulisi, että niistä jokin kääntyisi itselle. Mutta ei kääntynyt, vaikka tehtiin niissä paljon oikeita asioita. Tennis on välillä pienestä kiinni.

Heliövaara ja Glasspool oli sijoitettu Umagissa kolmansiksi. Heliövaara kuvaili italialaisparin päässeen ottelun aikana "jonkinlaiseen hurmioon".

– Siitä on vaikea sitten enää nousta, hän pohti omaa peliään.

"Tällaiset tappiot ovat aika syvältä"

Heliövaara ja Glasspool voittivat viikko sitten sunnuntaina Hampurin ATP-turnauksen, joka oli heille ensimmäinen turnausvoitto ATP500-tason kisoissa. Umagin kisa oli ATP250-tasoa eli hieman pienempi turnaus.

– Olihan tämä meille toki finaalipaikka, siinä ei ole mitään vikaa. Ja hienosti jaksettiin viime viikon kisavoiton jälkeen mennä vielä finaaliin täälläkin, mutta ei se poista sitä, että tällaiset tappiot ovat aika syvältä, Heliövaara totesi.

Umagin finaali oli Heliövaaralle ja Glasspoolille jo vuoden viides, kolme ensimmäistä päättyi niukkoihin tappioihin.

Kroatian kilpailu oli Heliövaaralle Euroopan kesäkauden viimeinen turnaus. Viikon päästä hänellä ja Glaspoolilla on edessään Montrealin ATP Masters -turnaus.

– Kyllä tämä oli tosi hyvä pariviikkoinen, ja meillä on oikeastaan ollut tosi hyvät viimeiset kolme kuukautta. Olemme menneet hirveästi eteenpäin ja pystyneet pelaamaan korkealla tasolla ketä vain vastaan maailmassa.

Glasspool ja Heliövaara pelaamassa tennistä.
Heliövaaran ja Glasspoolin peli kulkee joka alustalla. Kuva: Getty Images

Heliövaara kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että peli on kulkenut hyvin massakentilläkin.

– Kyllä tästä on makea päästä pelaamaan ATP:tä ja isoja kisoja (Pohjois-Amerikkaan) elokuussa. Pullat on hyvin uunissa.

Odotukset ovat nousseet

Edessä on esimerkiksi elokuun lopussa alkava Yhdysvaltain avoin tennisturnaus, joka on kauden viimeinen grand slam -turnaus.

– Nyt, kun mennään Amerikanmaalle ja koville kentille ja päästään ensimmäistä kertaa kunnolla valmistautuneena pelaamaan esimerkiksi Masters 1000 -tason kisoja, niin onhan se mahdollisuus, jota oikein innolla odottaa, Heliövaara kertoo.

– Odotukset ovat nousseet viime aikojen hyvien peliesitysten jälkeen, ollaan US Openissa sijoitettu pari ja Masterseissa aika lähellä, joten innostuneina lähdetään. Uskon, että jos jatkamme samalla tasolla kuin edelliset kolme kuukautta, erittäin hyviä tuloksia voi odotella sieltä Amerikasta.

Heliövaara on voittanut kolme ATP-nelinpelimestaruutta, joista kaksi Glasspoolin kanssa.

Tällä hetkellä Heliövaara, 33, on rankattu nelinpelin maailmanlistalla sijalle 25, ja 28-vuotias Glasspool löytyy sijaluvulta 34.

Lue lisää:

Elämänsä tennistä pelaavan Harri Heliövaaran valmentaja uskoo, että suomalainen on vasta pääsemässä vauhtiin: "isot voitot vielä mahdollisia"

Harri Heliövaaralle uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto – sai maukkaan revanssin Ranskan avoimista ja tarrasi kiinni finaaliturnauspaikkaan

Harri Heliövaara lähellä ATP-turnausvoittoa – katso kuvat lontoolaisyleisön villinneestä pelastuksesta: "Nautimme joka hetkestä"

Suosittelemme