Hyppää sisältöön

Will Smith pyysi jälleen anteeksi Oscar-gaalassa lyömältään Chris Rockilta

Kevään Oscar-gaalassa väkivaltaisesti käyttäytynyt Smith julkaisi videon, jossa hän pahoittelee tapahtunutta. Näyttelijä vastaa videolla myös kysymyksiin aiheesta.

Will Smith pahoittelee väkivaltaisuuttaan Oscar-gaalassa
Will Smith pahoittelee väkivaltaisuuttaan Oscar-gaalassa
Veera Jokinen

Viime keväänä Oscar-gaala sai yllättävän käänteen, kun näyttelijä Will Smith löi koomikko Chris Rockia. Rock kertoi lavalla vitsin Smithin vaimosta Jada Pinkett Smithista, minkä seurauksena Smith käveli lavalle ja läimäytti Rockia kasvoille.

Perjantaina Smith julkaisi sosiaalisen median kanavissaan lähes kuusi minuuttia pitkän videon, jossa hän pahoittelee tapahtunutta ja vastaa kysymyksiin.

Smith palkittiin 27. maaliskuuta pidetyssä Oscar-gaalassa teon jälkeen parhaan miespääosan palkinnolla elokuvasta King Richard: Williamsien tarina. Yksi videon kysymyksistä on, miksi Smith ei pyytänyt anteeksi Rockilta vastaanottaessaan palkintoa. Näyttelijä kertoo, että hänen olonsa oli tuolla hetkellä sumuinen.

– Minussa ei ole pienintäkään osasta, joka ajattelisi, että toimintani siinä hetkessä olisi ollut oikein, Smith pahoittelee.

Näyttelijä kertoo videolla yrittäneensä tavoitella Chris Rockia, joka ei ole ollut kuitenkaan vielä valmis puhumaan aiheesta.

– Kun hän on valmis, hän ottaa minuun yhteyttä, Smith sanoo.

Smith kertoo myös muun muassa, ettei Jada Pinkett Smith kannustanut häntä lyömään Rockia, vaan päätös oli hänen omansa. Hän pyytää Chris Rockin lisäksi anteeksi Rockin perheeltä, omalta perheeltään ja kanssaehdokkailtaan.

– Ihmisten odotusten pettäminen on keskeinen traumani. Vihaan sitä, kun petän ihmisten luottamuksen. Minuun sattuu psykologisesti ja emotionaalisesti se, että en täytä ihmisten mielikuvia ja odotuksia.

Will Smith ja Oscar.
Will Smith pyysi kiitospuheessaan anteeksi elokuva-akatemialta ja kanssaehdokkailtaan. Kuva: Rob Latour/Shutterstock/All Over Press

Smith on pyytänyt anteeksi käytöstään jo aikaisemmin. Näyttelijä julkaisi Instagram-tilillään gaalan jälkeisenä päivänä tekstin, jossa hän kertoo käyttäytyneensä sopimattomasti ja olevansa häpeissään.

Anteeksipyynnön jälkeen Smith on ollut tapahtuneesta hiljaa. Nyt Oscar-gaalan tapahtumat ovat kuitenkin saaneet taas huomiota, kun Chris Rock vitsaili aiheesta viime viikolla komediaesiintymisessään New Yorkissa. Hän sanoi muun muassa, että "se joka sanoo, että sanat satuttavat, ei ole koskaan saanut lyöntiä naamaansa".

Teon seurauksena Will Smith sai kymmenen vuoden porttikiellon Yhdysvaltain elokuva-akatemian tilaisuuksiin mukaan lukien Oscar-gaalaan. Smith on myös luopunut elokuva-akatemian jäsenyydestä.

Lue lisää:

Poliisi ei aio tutkia Will Smithin mottausta Oscar-gaalassa – asiantuntijat pitävät tätä oikeana ratkaisuna

Moni epäili Will Smithin Oscar-mottauksen olleen lavastettu – tietokirjailijan mukaan kyseessä on "melkein salaliittoteoria"

Will Smithin lyönti nousi puheenaiheeksi Hollywoodissa: osa tuomitsee, osa ei

Analyysi: Kun Oscareissa lyödään julkkista tv-kameroiden edessä, palkittuja elokuvia ei muista kukaan

Suosittelemme sinulle