Hyppää sisältöön

Kalajoen metsäpalotuomiosta valitetaan hovioikeuteen

Kalajoella viime vuoden kesällä tapahtuneesta metsäpalosta tuomittu aikoo valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.

Oikeudenistunto, jossa vasemmalla istumassa mies ja takana päydän takana mies ja nainen.
Kalajoen metsäpalon syttymisyytä käsiteltiin kesäkuussa Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntosalissa, jossa aluesyyttäjä Ville Rutanen vaati syytetylle tuomiota joko yleisvaaran tuottamisesta tai varomattomasta tulenkäsittelystä. Tuomio annettiin heinäkuussa. Kuva: Risto Degerman / Yle
Risto Degerman

Oulun käräjäoikeus tuomitsi heinäkuussa tuulivoimatyömaalla työskennelleen miehen 30 päiväsakkoon yleisvaaran tuottamisesta, joka liittyi varomattomaan tulenkäsittelyyn ja mahdollisesti tupakointiin. Syyttäjä oli vaatinut hänelle 60 päivän ehdollista vankeutta tai tuntuvia sakkoja yleisvaaran tuottamisesta tai vaihtoehtoisesti varomattomasta tulenkäsittelystä.

Palontutkintaraportissa on päädytty siihen, että palo on aiheutunut ihmisen toiminnasta. Varmaa aiheuttajaa ei ole kuitenkaan voitu osoittaa. Myöskään sitä ei ole voitu osoittaa, että syytetyn mahdollinen tupakointi olisi aiheuttanut palon.

Syytetty on koko ajan kiistänyt syytteen ja myös työnantaja on ollut sitä mieltä, ettei palo johtunut työntekijän huolimattomuudesta.

Valitusaika umpeutuu elokuun loppupuolella, mutta syytetyn asianajaja Riitta Leppiniemi vahvisti tänään Ylelle, että he aikovat valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle