Hyppää sisältöön

Savonlinnan kuolonkolaria tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina

Henkilöautolla liikkeellä ollut neljän nuoren seurue joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen lauantaina aamulla. Onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä, ja yksi on tällä hetkellä KYS:ssä vakavasti loukkaantuneena.

Muistokynttilöitä tien varressa.
Onnettomuuspaikalle tuotiin pian tapahtuneen jälkeen ensimmäiset muistokynttilät. Kuva: Markku Tuhkanen / Yle
Juho Liukkonen

Savonlinnassa viikonloppuna kolmen nuoren aikuisen hengen vaatinutta onnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina (siirryt toiseen palveluun).

Törmäyksen seurauksena auto oli katkennut etuistuinten takaa. Autossa olleista henkilöistä kolme löytyi onnettomuuden jälkeen auton ulkopuolelta. Yksi matkustajista löytyi auton takapenkiltä. Hän oli törmäyksen jälkeen elossa, mutta menehtyi myöhemmin sairaalassa.

Poliisi selvittää muiden autossa olleiden turvavöiden käyttöä, ja kuka autossa olleista kuljetti autoa onnettomuushetkellä. Autossa oli onnettomuushetkellä kolme miestä ja nainen.

Poliisi pitää mahdollisena, että auton renkaiden kunnolla, tielle kertyneellä vedellä ja käytetyllä tilannenopeudella on voinut olla vaikutusta tapahtumiin. Poliisi selvittää myös mahdollista päihteiden osuutta tapahtumiin.

Ajoneuvo oli käyttökiellossa

Savonlinnassa viikonloppuna kolmen nuoren aikuisen hengen vaatineessa onnettomuudessa vaurioitunut auto oli käyttökiellossa. Tästä asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Auto oli katsastettu tammikuussa 2021 ja oli poistettu liikennekäytöstä viime vuoden lokakuussa.

Asia ilmenee auton rekisterinumeron perusteella selvitettävistä julkisista tiedoista.

Poliisi ei epäile, että tapauksessa auto olisi varastettu tai auton rekisterikilvet olisi kiinnitetty väärään ajoneuvoon.

Juttua päivitetty 1.8.2022 kello 16:28 poliisin korjaaman tiedotteen pohjalta. Aiemman tiedotteessa kerrottiin virheellisesti, että yksi matkustajista löytyi menehtyneenä auton takapenkiltä. Päivitetyn tiedotteen mukaan takapenkiltä löytynyt henkilö oli törmäyksen jälkeen elossa, mutta menehtyi myöhemmin sairaalassa. Tarkennettu myös, että onnettomuudessa menehtyi kolme henkilöä ja yksi on tällä hetkellä KYS:ssä vakavasti loukkaantuneena.

Lue myös:

Savonlinnan tuomiokirkko täyttyi suruhartauteen osallistuvista ihmisistä – kaupunki suruliputtaa

Kolme kuoli kolarissa Savonlinnassa – poliisi: Mitä ilmeisemmin tilannenopeus oli suuri

Suosittelemme sinulle