Hyppää sisältöön

Lahden Mukkulassa palaneen kerrostalon syttymissyy selvinnyt

Lahdessa Mukkulassa sijaitsevan kerrostalon tulipalo sai alkunsa viallisesta saunan kiukaasta.

Suurta kerrostalon tulipaloa sammutetaan Lahden Mukkulassa.
Mukkulan kerrostalopalo sai alkunsa saunan kiukaasta. Kuva: Janne Nykänen / Yle
Joni Hildén

Heinäkuun puolivälissä Lahden Mukkulassa syttyneen ja asumiskelvottomaksi tuhonneen tulipalon syy on selvinnyt. Palo sai alkunsa kuudennessa kerroksessa sijaitsevan asunnon saunan kiukaasta, josta se levisi parvekkeen kautta ullakolle.

– Palon tutkinta on loppuvaiheissa, vielä teknistä tutkintaa tehdään. Pääpiirteittään voidaan sanoa, että ei epäillä rikosta, vaan kyseessä on ollut sähkölaitteesta lähtenyt palo, Hämeen poliisin rikoskomisario Toni Käyhkö kertoo.

Timonkadulla sijaitseva seitsemänkerroksinen kerrostalo syttyi myöhään torstai-iltana 14. heinäkuuta palamaan. Talon ullakko ja katto tuhoutuivat palossa täysin. Asunto, josta palo sai alkunsa kärsi myös palovaurioista. Muihin asuntoihin tuli vesivahinkoja. Vahinkojen suuruuden osalta kosteuskartoitus on tehty.

– Koko ajan talossa tapahtuu, siellä on kuivaukset käynnissä ja sähköjä palautellaan. Hissi onneksi toimii. Talo on julistettu asumiskelvottomaksi. Työt ovat käynnissä, mutta isot urakat vielä auki, Asunto Oy Timonpuiston taloyhtiön puheenjohtaja Risto Vuorisalo selventää

.

Ilmakuva tulipalon jäljistä kerrostalon kattorakenteissa.
Timonkadun kerrostalon kattorakenteet ja ullakko tuhoutuivat palossa. Kuva: Janne Nykänen / Yle

Joillakin asukkailla ollut hankalaa löytää väliaikainen majoitus

Vuorisalon oma asunto oli sen asunnon alapuolella, josta palo sai alkunsa. Tuli ei levinnyt Vuorisalon kotiin, mutta vesivahingoilta he eivät välttyneet. Palon jälkeen Vuorisalot ovat asuneet 60 kilometrin päässä sijaitsevalla mökillään.

– Tällä hetkellä haemme vuokra-asuntoa kaupungista, Vuorisalo toteaa.

Tilapäismajoituksien hankkiminen on ollut jokaisen asukkaan omalla kontolla, mutta Vuorisalon mukaan ketään ei olisi jäänyt ilman asuntoa.

– Sellainen yhteispalaveri tässä pidettiin, missä ymmärsin kaikkien sijoittuneen kohtuudella. Käsittääkseni kukaan ei ole jäänyt taivasalle. Majoitus ovat tietysti, kun äkkiä tällainen tapahtuu, varsin erimuotoisia. Joillakin on hankalampaa ja joillakin paremmin, Vuorisalo sanoo.

Arvio siitä, kuinka kauan talo on käyttökiellossa, ei ole. Isännöitsijä Kari Kurun mukaan siihen menee pitkä aika, kunnes asukkaat pääsevät palaamaan koteihinsa takaisin.

Suosittelemme sinulle