Hyppää sisältöön

Vaativa akrojooga yhdistää joogan ja kehonpainoharjoittelun – Kajaanissa lajin pariin etsitään uusia harrastajia

Fyysisellä puolella akrojooga kehittää voimaa ja venyvyyttä, mutta erityiset vaatimukset kohdistuvat henkiselle puolelle, sillä lajissa tarvitaan etenkin luottamusta.

Akrojooga yhdistää joogan ja kehonpainoharjoittelun
Ville Kinnunen,
Tiia Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Akrojoogaan etsitään harrastajia Kajaanissa. Lajilla oli joukko harrastajia muutama vuosi sitten, ja nyt sitä herätellään uudelleen.

Vaativa akrojooga yhdistää joogan ja kehonpainoharjoittelun. Akrojoogaan tarvitaan ainakin kaksi henkilöä, joista yksi kannattelee, toinen lentää ja kolmas on mielellään varmistajana.

  • Voit katsoa yllä olevalta videolta, kun kajaanilaiset Noora Kyllönen ja Juha Hauhia treenaavat akrojoogaa.

Fyysisellä puolella akrojooga kehittää voimaa ja venyvyyttä, mutta erityiset vaatimukset kohdistuvat henkiselle puolelle, kertoo akrojoogi Juha Hauhia.

– Suurin asia, mitä akrojooga opettaa ihmisestä, on luottamus. Tämä vaatii usein aika sokeaa luottamusta. Peruslähtökohta on, että jos ei uskalla hypätä kyytiin, luottamus ei voi lähteä rakentumaan.

Hauhian mukaan luottamus kehittyy, kun saman parin kanssa harjoittelee pitkään. Myös kommunikaation täytyy olla akrojoogassa sujuvaa.

– Jokaisen on oltava aina tietoinen liikkeelle lähdettäessä tai temppua tehdessä, mistä kohtaa pitää ottaa kiinni, mistä voi tippua ja mihin suuntaan voi tippua.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme