Hyppää sisältöön

Koronatilanne heikkenee Essoten alueella – sairaalahoidossa 17 ihmistä

Tällä hetkellä sairaanhoitopiirin tekemistä koronatesteistä yli puolet antaa positiivisen tuloksen.

Kaksi koronapotilasta eristyshuoneessa, hoitajan tutkiessa toista potilasta.
Essotessa todettujen koronatartuntojen määrä on kasvanut. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
Vilma Ruokoski

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri Essoten alueella on lähes parikymmentä sairaalahoitoa tarvitsevaa koronapotilasta. Samaan aikaan koronatesteissä todettuja koronatartuntoja on aiempaa enemmän.

Essote tiedottaa koronatilanteen heikkenevän alueella.

Maanantaina sairaalahoitoa tarvinneita koronapotilaita oli 17. Heistä osalla on vakavia oireita, mutta kukaan ei ollut tehohoidossa.

Todettujen tartuntojen määrä oli viime viikolla 477. Määrä on 37 todettua tartuntaa enemmän kuin edeltävällä viikolla.

– Jos tauti leviää näin lomakauden ollessa vielä käynnissä, voi syksystä tulla hyvin haastava hoitoa tarvitsevien osalta, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo tiedotteen mukaan.

Tällä hetkellä yli puolet Essoten tekemistä koronatesteistä antaa positiivisen tuloksen. Pandemiapäällikkö Gärdström suosittelee tekemään koronan kotitestin vähäisistäkin oireista. Testaussuosituksen piiriin kuuluvia kehotetaan hakeutumaan herkästi Essoten testiin.

Neljäs rokoteannos kuusikymppisille

Neljättä rokoteannosta on Essoten mukaan käyty hakemassa rokotuspisteillä ahkerasti. Neljäs rokote suojaa hyvin taudin vakavalta muodolta.

Neljättä annosta ryhdyttiin maanantaista alkaen jakamaan Essotessa ajanvarauksella kaikille yli 60-vuotiaille sekä yli 18-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville. Edellisestä rokoteannoksesta on oltava kulunut vähintään kolme kuukautta.

Suosittelemme sinulle