Hyppää sisältöön

Autokaupan alamäki jatkuu – sähköautot piristävät myyntiä

Pohjois-Pohjanmaalla henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat vähentyneet tänä vuonna noin neljänneksellä viime vuoden reilusta 2 800 autosta. Se on noin 700 vähemmän kuin vuosi sitten tammi.heinäkuussa.  

Sininen sähköauto latauksessa autoliikkeessä.
Suomessa on myyty tänä vuonna lähes 7 000 täyssähköistä henkilöautoa, mikä on noin 2 000 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Kuva: Mimmi Nietula / Yle
Risto Ukkonen

Uusien autojen kauppa jatkaa liukuaan, mutta piristystä tuo sähköautojen myynnin kasvu. Viime vuonna henkilöautojen ensirekisteröinnit olivat Suomessa hienoisessa kasvussa, mutta tänä vuonna suunta on kääntynyt rajusti.

Pohjois-Pohjanmaalla henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat vähentyneet tammi-heinäkuussa noin neljänneksellä eli 700 autolla viime vuoden reilusta 2 800 ajoneuvosta. Valtakunnallisesti kehitys on kulkenut samaan suuntaan ja tahtiin.

Sähköautojen osuus uusista autoista on Pohjois-Pohjanmaalla 14 prosenttia, mikä on valtakunnallisen vertailun kärkiluokkaa. Kaikkiaan Suomessa on ensirekisteröity tänä vuonna lähes 7000 täyssähköistä henkilöautoa, mikä on noin 2000 enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan tammi-heinäkuussa.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle