Hyppää sisältöön

Emil Ruusuvuorelle yksi uran kovimmista voitoista – maailmanlistan 11:s, Hubert Hurkacz, kumoon kahdessa erässä

Ruusuvuori pystyi päihittämään kovista syötöistään tunnetun puolalaisen Washingtonissa.

Emil Ruusuvuori.
Emil Ruusuvuori otti kovan voiton Washingtonissa. Arkistokuva. Kuva: Getty Images
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Emil Ruusuvuori jatkoi mainioita otteitaan Pohjois-Amerikan-kiertueen avausturnauksessaan. Ruusuvuori päihitti keskiviikkoiltana Washingtonin ATP500-turnauksessa Hubert Hurkaczin, joka oli sijoitettu turnauksessa toiseksi.

Loppulukemat kovalla kentällä kirjattiin Ruusuvuorelle 6–4, 7–6 (7–3). Ensimmäisessä erässä Ruusuvuori mursi Hurkaczin syötön lukemiin 3–2. Toisessa erässä mentiin ilman syötönmurtoja tie-breakiin, jossa Ruusuvuori pystyi voittamaan kaksi puolalaisen syötöistä.

Ruusuvuori on maailmanlistalla sijalla 46, kun Hurkaczin ranking on 11:s. Kovasyöttöinen puolalainen eteni kesällä 2021 Wimbledonissa välieriin asti. Tennisliiton tiedotteessa voittoa kuvaillaan yhdeksi Ruusuvuoren uran isoimmista.

Nyt läpisyötöt kirjattiin Hurkaczille 10–3, mutta esimerkiksi helppoja virheitä Hurkacz teki 26, kun Ruusuvuori selvisi 17:llä.

– Pystyin roikkumaan mukana alussa, ja annoin itselleni murtopaikan, missä onnistuin. Toisessa erässä ei ollut mahdollisuuksia ennen tie-breakia, missä sain pari hyvää palautusta, Ruusuvuori sanoi STT:n mukaan ottelun jälkeisessä kenttähaastattelussa.

Hubert Hurkacz.
Hubert Hurkacz kohtasi Ruusuvuoren ensimmäistä kertaa. Kuva: DeFodi Images / Getty Images

Eilen Ruusuvuori voitti avauskierroksella Yhdysvaltojen Mackenzie McDonaldin. Tuossa ottelussa suomalainen hävisi avauserän 1–6, mutta voitti kaksi seuraavaa 6–4 ja 6–4. McDonald johti päätöserää pelein 3–0, minkä jälkeen Ruusuvuori meni menojaan.

Ruusuvuori on edennyt nyt turnauksessa 16 parhaan joukkoon ja kohtaa seuraavalla kierroksella Ruotsin Mikael Ymerin (ATP-115).

Ruusuvuori jatkaa urakointiaan vielä tänä yönä, kun hän kohtaa australialaisen Luke Savillen kanssa nelinpelin ensimmäisellä kierroksella neljänneksi sijoitetun parin, kroatialaisen Ivan Dodigin ja yhdysvaltalaisen Austin Krajicekin.

Lue lisää:

Kahdeksan ottelupalloa ei riittänyt – Heliövaara ja Glasspool taipuivat Kroatian ATP:n tiukassa finaalissa: "Yksi karmeimmista tappioista"

Elämänsä tennistä pelaavan Harri Heliövaaran valmentaja uskoo, että suomalainen on vasta pääsemässä vauhtiin: "isot voitot vielä mahdollisia"

Harri Heliövaaralle uran ensimmäinen ATP500-turnausvoitto – sai maukkaan revanssin Ranskan avoimista ja tarrasi kiinni finaaliturnauspaikkaan

Ruusuvuori putosi kyydistä ja Wimbledonista, kun vastustaja kohensi peliään – "Toinen erä oli se avain"

Kaapista tullut venäläinen tennistähti Daria Kasatkina kerää ihailua maansa aktivisteilta ja urheilijoilta: "Tämä on ensimmäinen kerta"

Suosittelemme