Ylivieskalainen Sikabaarin Lihatuote lopettaa toimintansa ja hakeutuu konkurssiin.
Omistaja ja toimitusjohtaja Richárd Molnár kertoo, ettei yrityksellä ollut taloudellisia mahdollisuuksia jatkaa sen jälkeen, kun Ruokavirasto määräsi yrityksen tuotteet hävitettäväksi kesäkuun lopulla.
Virasto teki päätöksen kaikkien tuotteiden poistamisesta markkinoilta, koska Lihatuotteen tuotantotiloissa havaittiin elintarvikeviranomaisen tarkastuksissa useita merkittäviä epäkohtia.
Epäkohdat koskivat rakenteiden huonoa kuntoa ja likaisuutta. Tuotteiden elintarviketurvallisuutta ei myöskään voitu taata, perusteli Ruokavirasto.
Yritys joutui hävittämään lihatuotteita yli 30 000 euron arvosta.
– Se oli meille liian kova isku. Halua olisi ollut jatkaa, mutta rahaa ei ole. Nyt teen vuokratiloissa loppusiivousta sekä inventaariota konkurssia varten, toteaa Molnár.
Lue seuraavaksi: Ruokavirasto: Sikabaarin tuotteet eivät ole turvallisia ja ne on poistettava markkinoilta
Koronasta alkoi alamäki
Lihayrityksen taloudellinen alamäki alkoi koronapandemian myötä, kun raaka-aineiden hinnat nousivat, kertoo omistaja.
Vielä ennen pandemiaa yritys työllisti kahdeksan työtekijää. Loppuvaiheessa enää kaksi.
– Lisää henkilökuntaa olisi pitänyt pystyä palkkaamaan, mutta mahdollisuuksia ei ollut, selittää Molnár.
Richárd Molnár osti yrityksen toisen henkilön kanssa vuonna 2016. Pari vuotta myöhemmin hän siirtyi yksin sen omistajaksi.
Sikabaarin Lihatuote myi lihatuotteitaan eri puolille Suomea vähittäismyyntiin sekä myös Keski-Pohjanmaalle. Se valmisti Ylivieskan tuotantotiloissaan raakalihavalmisteita, tuorelihatuotteita, palvia, leikkeleita, grillimakkaroita ja säilykkeitä.
Asiasta kertoi ensimmäisenä Keskipohjanmaa-lehti.