Hyppää sisältöön

Viking Amorellan kauppa toteutuu – alus myydään italialaiselle varustamolle

Amorellan kauppahinnaksi on sovittu 19,1 miljoonaa euroa. Aluksen ostanut varustamo liikennöi Välimeren saarilla.

Viking Linen m/s Amorella merellä
Viking Amorella. Kuva: Vking Linen arkistokuva
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Laivanvarustamo Viking Line kertoo päässeensä torstaina sopimukseen M/S Amorellan myynnistä. Alus myydään ranskalais-italialaiselle Corsica Ferries SAS -varustamolle. Amorella toimitetaan uudelle omistajalle lokakuussa.

Amorellan kokonaiskauppahinta on 19,1 miljoonaa euroa. Kauppa vahvistaa Viking Linen mukaan yhtiön taloudellista asemaa ja maksuvalmiutta.

Amorella lopetti liikennöinnin Turku–Tukholma-reitillä alkuvuodesta. Viking Line hankki sen tilalle uuden Viking Glory -aluksen, joka aloitti reitillä maaliskuussa.

Tänä keväänä Amorella on liikennöinyt Tukholman ja Helsingin välillä. Viking Line kertoo jatkavansa Helsinki–Tukholma-reittiä talven aikana yhdellä aluksella. Liikenteen jatkamisen strategisia vaihtoehtoja arvioidaan myöhemmin.

Tällä hetkellä tavoitteena on tarjota Amorellan vakituiselle henkilökunnalle töitä varustamon muilla aluksilla.

Juttua korjattu kello 16.25: Amorella on liikennöinyt tänä keväänä Tukholman ja Helsingin välillä, ei Turun ja Helsingin, kuten tekstissä aiemmin mainittiin.

Lisää aiheesta:

Erään aikakauden loppu: Viking Linen myytävänä oleva m/s Amorella lopettaa risteilyt Turku–Tukholma-välillä

Tältä näyttää upouusi Viking Glory – Kiinassa valmistettu alus aloittaa liikennöinnin Turun ja Tukholman välillä tiistaina

Suosittelemme