Hyppää sisältöön

Suomalaisdebytantin karmea epäonni jatkuu, pomot väistelevät yhä Marcus Grönholmia – tiimiltä tiukka muistutus tuloslistasta Ylelle

Jari Huttusen ongelmat Jyväskylän MM-rallissa jatkuivat lauantaina, kun auton ohjaustehostimeen tuli vikaa. M-Sportin tiimipäällikkö Rich Millener pyytää katsomaan yksittäisiä huippuhetkiä, kun puhutaan uusista mahdollisuuksista suomalaiskuljettajalle pääluokassa.

Jari Huttunen saa kannustusta Vekkulan erikoiskokeella.
Jari Huttusta kannustettiin kovasti Vekkulan erikoiskokeella. Kuva: Tomi Hänninen
Riku Salminen,
Tomi Tuominen,
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Jari Huttusen debyytti rallin MM-sarjan pääluokassa sai mollivoittoista jatkoa lauantaina, kun Huttusen Fordista meni ohjaustehostin rikki Keski-Suomen sorateillä.

Jo perjantaina Huttusen autossa oli ongelmia bensansyötön takia. Ongelmien takia Huttunen on pudonnut kauas kärjestä. Huttunen on lauantain päivähuollossa kokonaiskilpailun 16. sijalla.

Huttusen taustaryhmään kuuluva Marcus Grönholm kertoi perjantai-iltana Ylelle, että aikoo jutella M-Sportin perustajan ja omistajan Malcolm Wilsonin kanssa uudesta MM-rallista Huttuselle. Lauantaina Grönholm totesi, että Huttusen uudesta mahdollisuudesta kisata on vaikea sanoa mitään.

– Kyllä ne väistelee kysymyksiä aika rajusti. En ole saanut vastauksia. Katsotaan. Ajetaan kisa loppuun, Grönholm sanoi Ylelle.

Huttusen debyytti pääluokassa on vaatinut kuusinumeroisen summan rahaa. Grönholm myönsi, että vakuutusneuvotteluissa M-Sportin kanssa ei käyty läpi mahdollisuutta tekniseen vikaan.

– Minä vaan oletin, että homma toimii. Pitäisi varautua. Ajattelee positiivisesti, että kaikki toimii. Enemmän ajattelin, että Jarilla itsellä lipsahtaa. Nyt on ollut teknistä murhetta. Harmi, ettei tullut puhdasta kisaa, Grönholm toteaa.

Grönholm harmitteli, että Huttunen on kokenut pääluokkadebyytissään Jyväskylässä kaikki samat ongelmat, mitä seitsenkertainen Jyväskylän voittaja koki koko pitkällä urallaan.

– Harmittaa tietysti Jarin puolesta, Grönholm sanoo.

– Jari sanoi, että fiilis on romahtanut. Sanoin vaan, että nyt rinta rottingille ja anna mennä.

Yle Urheilu ei ollut tavoittanut lauantaina puoliltapäivin Malcolm Wilsonia haastatteluun, mutta M-Sportin tallipäällikkö Rich Millener kommentoi Huttusen tilannetta tv-kameroille.

– Olemme laittaneet paljon tähän, että Jari pääsisi tähän pisteeseen. Teemme parhaamme, että antaisimme autot ilman ongelmia. Rallin ajaminen on vaikeaa, Millener sanoo.

– Joskus homma menee täydellisesti, joskus on pieniä takaiskuja teknisten ongelmien takia. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että ensimmäistä (bensansyöttöön liittyvää ongelmaa) on tiimin täysin mahdotonta hallita. Tämän aamuista ongelmaa meidän pitää tutkia.

Millener haluaa korostaa, että myös M-Sport on kantanut kortensa kekoon Huttusen debyytissä.

– Yritämme parhaamme. Jos pystymme löytämään mahdollisuuden työskennellä Jarin kanssa uudelleen, se olisi mahtavaa. Kustannukset näille autoille ovat kovat. Tekniset kustannukset, mutta myös muut kustannukset: Matkustaminen, logistiikka, raakamateriaalit ja varaosat, Millener toteaa.

Millener käänsi myös ajatuksen perinteisestä tuloslistasta päälaelleen. Tiimipomo muistuttikin tiukasti yksittäisten hyvien hetkien merkityksestä.

– Jarilla on ollut hyviä erikoiskoeaikoja ja väliaikoja. Uskon, että ne avaavat mahdollisuuksia tulevaisuudessa, lopputulos ei. Lopputulos ei olisi muuttunut dramaattisesti, olisi tullut teknisiä ongelmia tai ei. Ehkä yksi tai kaksi sijaa. Ei olisi tullut palkintokorokesijaa tai voittoa, Millener toteaa ja viitannee pääluokan kilpailijoihin sekä muihin tiimin kuskeihin pääluokassa.

M-Sportin Fordilla ajavista pääluokan kuljettajista Pierre-Louis Loubet on seitsemäntenä ja Gus Greensmith kahdeksantena. Craig Breen osui aamun lenkillä kiveen ja joutui keskeyttämään.

Yle näyttää kaikki Jyväskylän MM-erikoiskokeet suorana Yle Areenassa ja Yle-soveluksessa. Kaiken Jyväskylän MM-rallista löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Lue lisää:

Nuotteja lennokkaasti laukova Reeta Hämäläinen nousi kansansuosikiksi Jyväskylän MM-rallissa – "Tiedän itsekin, että kuulostan koomiselta aina välillä"

Kuusinumeroinen summa hetkessä vessanpönttöön – Marcus Grönholm täräyttää tiukan vaatimuksen suojattinsa pomolle: "Juoksi minua puolittain karkuun"

Rallilegenda täräyttää kovaa tekstiä Kalle Rovanperästä ja vertaa suurmestariin – tiimipomo Jari-Matti Latvalalta suoraa puhetta viime vuoden mokasta

Katso suorana: Lappi ja Rovanperä jahtaavat Tänakia voittotaistossa – seuraa hetki hetkeltä Jyväskylän MM-rallia

Suosittelemme