Hyppää sisältöön

Historiaa Keski-Suomessa tehnyt Ott Tänak pääsi kuittailemaan Jari-Matti Latvalalle – suomalaispomo iski heti takaisin

Ott Tänakilla on nyt yhdessä Sébastien Loebin kanssa eniten Jyväskylän MM-rallin voittoja ulkomaalaiskuljettajista. Tänak nousi nyt myös Jari-Matti Latvalan rinnalle. Kaksikolla olikin lämmin hetki median edessä.

Ott Tänak juhlii Jyväskylän MM-rallin voittoa.
Ott Tänak juhli kolmatta kertaa Jyväskylän MM-rallin voittoa. Kuva: Tomi Hänninen
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

JYVÄSKYLÄ. Virolaisen Ott Tänakin voitto tarkoitti myös sitä, että Toyotan huima voittoputki Jyväskylän MM-rallissa meni poikki.

Keski-Suomessa majaa pitävä Toyota oli voittanut Jyväskylän MM-rallissa joka kerta sen jälkeen, kun palasi takaisin MM-sarjaan vuonna 2017.

Tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan mukaan Hyundailla ajavan Tänakin voitto oli yllätys, kun peilaa Tänakin ja Thierry Neuvillen antamia kommentteja heikommasta autostaan torstain testerikoiskokeella.

– Kun miettii niitä kommetteja jälkikäteen, jää vähän miettimään, pelattiinko taitavaa peliä testierikoiskokeella? Oliko niin, että tiedettiin auton olevan parempi, ajettiin vähän varovaisesti ja annettiin erilaiset kommentit. Siinä vähän hämättiin meitä. Minulle tuli sellainen tunne, että ehkä tässä kävi näin, Latvala sanoi.

Menittekö siis tähän hämäykseen?

– Ehkä kyllä me vähän mentiin ihan rehellisesti sanottuna, Latvala vastasi.

Latvala halusi kuitenkin korostaa, että Jyväskylässä ei voi voittaa, jos on huono auto.

– Pitää olla hyvä auto. Tänak joutui ajamaan aggressiivisemmin, mutta näitä uusia (hybiridi)autoja joutuu ajamaan vähän aggressiivisemmin. Ehkä Tänak ei ollut omalla mukavuusalueellaan, Latvala sanoi.

Pian tämän jälkeen sopivasti voittaja Tänak tulikin haastattelualueelle. Latvala keskeytti puhumisen suomalaismedialle ja antoi rehdit onnittelut virolaiselle. Tänak vastasi kuittaamalla, että hän nousi nyt Jyväskylän MM-rallin voitoissa tasoihin Latvalan kanssa.

– Olen nyt yhtä hyvä kuin sinä, Tänak heitti.

– Ensi vuonna tulen takaisin, Latvala täräytti vastaukseksi vitsaillen.

– Pidä sanasi! Tänak naurahti.

– Okei, tulen joku päivä takaisin, En tiedä, onko se ensi vuosi, Latvala naureskeli ja jatkoi.

– Minulla on 209 MM-rallia. Minun pitää saada 210 MM-rallia, Latvala heitti kaksikon lämpimässä kohtaamisessa.

Tänak nousi myös Sébastien Loebin rinnalle eniten voittoja Jyväskylän MM-rallissa napanneeksi ulkomaalaiseksi.

– Tämä oli ehkä myös rohkein ja ehkä tyhmin esitykseni, yhdeksi uransa parhaista voitoistaan ykkössijansa nostanut Tänak totesi.

Toimittajat ovat yrittäneet kysellä Tänakilta pitkin viikonloppua mahdollisesta torstain hämäyksestä, mutta Tänakilla piti myös pokeri tässä aiheessa loppuun saakka.

– Tietenkin, Tänak vastasi virnuillen kysymykseen Jari-Matti Latvalan esittämästä teoriasta.

Lue lisää:

Kalle Rovanperä voi pian juhlia maailmanmestaruutta: "Ei ole ikinä ollut näin hyvä fiilis olla toinen" – täältä näet Jyväskylän MM-rallin kohokohdat ja käänteet

Kommentti: Isommat juhlat tilauksessa! Kalle Rovanperältä mestarillisia eleitä – virolaisvoittaja toimi taas kuin Kimi Räikkönen

Tänak otti uransa kolmannen Jyväskylän voiton – Rovanperä vankisti MM-johtoaan ja voi teoriassa juhlia mestaruutta jo kahden viikon päästä

Hurjaa draamaa! Esapekka Lappi kaatoi autonsa rajusti, asiantuntija tarjosi avuksi kanelia – kartturi joutui potkaisemaan tuulilasin irti

Nuotteja lennokkaasti laukova Reeta Hämäläinen nousi kansansuosikiksi Jyväskylän MM-rallissa – "Tiedän itsekin, että kuulostan koomiselta aina välillä"

Suosittelemme