Hyppää sisältöön

Lapin junat myöhässä ratajärjestelmävian takia

Junaliikenne on keskeytynyt kaapelivian takia Tampereen ja Riihimäen välillä. Vaikutukset tuntuvat ympäri Suomea.

Juna seisoo raiteilla
Junaliikenne on keskeytynyt tai myöhästellyt monin paikoin ympäri Suomen ratajärjestemävian vuoksi. Kuva: Minna Aula / Yle
Risto Koskinen

Laaja ratajärjestelmävika vaikuttaa myös Lapin juniin. VR:ltä kerrotaan, että eilisiltana Lappiin lähteneet yöjunat saapuvat perille noin 5–6 tuntia myöhässä. Myös yöjunat Lapista Etelä-Suomeen lähtevät jonkin verran aikataulustaan jäljessä.

VR:n mukaan kaikki Lapin junavuorot ajetaan, mutta aikatauluissa voi olla viivästyksiä. Junat ovat voineet esimerkiksi joutua odottamaan vaihtoyhteyksien matkustajia.

Kaapelivika on keskeyttänyt Tampereen ja Riihimäen välisen junaliikenteen. Kaapelivaurion korjaus kestää arviolta iltapäivään saakka ja vauriolla on vaikutuksia junien kulkuun ympäri Suomen.

Junien kulkua voit seurata VR:n karttaohjelmasta tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun). Päivittyvää lisätietoa tilanteesta saat myös tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Korjattu 9.8.2022 kello 9:30. Lapin junat myöhässä VR:n ratajärjestelmävian takia muokattu muotoon Junat myöhässä ratajärjestelmävian takia. Suomen rataverkon ylläpito, kehittäminen ja kunnossapito ovat Väyläviraston vastuulla. VR puolestaan operoi junia.

Lue lisää:

Poliisi aloittaa tutkinnan kaapelivaurion aiheuttaneesta ja junaliikenteen sotkeneesta epäillystä ilkivallasta

Suosittelemme sinulle