Hyppää sisältöön

SUL nimesi Kuuselan, Killisen ja viestiryhmät EM-kilpailuihin – Lotta Kemppinen ja Aku Partanen eivät kilpaile Münchenissä

Suomen Urheiluliitto nimesi Münchenissä käytäviin EM-kilpailuihin myös juoksijat miesten ja naisten 4x100 metrin viestijoukkueisiin sekä naisten 4x400 metrin viestijoukkueeseen.

Sara Killinen heittää moukaria.
Sara Killinen heittää moukaria EM-kisoissa. Kuva: Dave Knachel
Timo Uusitalo

Yleisurheilun EM-kisat Ylen kanavilla 15.–21. elokuuta. Katso kisojen suomalaiset, aikataulut ja lähetystiedot tästä linkistä.

Toni Kuusela on valittu Suomen yleisurheilun EM-joukkueen kolmanneksi edustajaksi miesten keihäänheittoon ja Sara Killinen naisten moukarinheittoon.

– Joukkue on nyt saanut hahmonsa. Müncheniin lähtee 69 urheilijaa. Lisäksi meillä on seitsemän Suomeen jäävää varaurheilijaa, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Meillä on koossa tasokas joukkue, jolla on Münchenissä mahdollisuudet menestyä. Kärkiurheilijoista useampikin osoitti erinomaista virettä Joensuun Kalevan kisoissa ja se lupaa hyvää ensi viikolle EM-kisoihin.

Kaikki EM-kisoihin valitut suomalaisurheilijat näet Suomen Urheiluliiton sivuilta tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun).

Keränen, Laine ja Koskinen varalla – Kemppinen jää pois

Miesten keihäänheitossa Toni Keränen ja Topias Laine ovat ensimmäinen ja toinen kotiinjäävä varaurheilija. Naisten moukarinheitossa varaurheilija on Suvi Koskinen.

Miesten 4x100 metrin viestiin nimettiin Niko Kangasoja, Oskari Lehtonen, Samuel Purola, Samuli Samuelsson, Eino Vuori, Santeri Örn sekä kotiinjääväksi varaurheilijaksi Roope Saarinen.

Naisten 4x100 metrille nimettiin Lotta Kemppinen, Anniina Kortetmaa, Johanna Kylmänen, Aino Pulkkinen ja Anna Pursiainen sekä varaurheilijoiksi Jenna Kokkonen, Sara Francis ja Elisabet Salmela.

Kemppistä ei kuitenkaan EM-kilpailuissa nähdä. Hänen sijastaan kisoihin matkustaa alun perin varaurheilijaksi valittu Jenna Kokkonen. Kemppistä on kiusannut kipu vasemman akillesjänteen tuntumassa. Sitä on kuntoutettu ja Kemppinen on harjoitellut, mutta ei ole tänä kesänä kilpaillut.

Lotta Kemppinen i farten.
Kipu vasemmassa akillesjänteessä on pilannut Lotta Kemppisen kesän. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Kemppisen valmentajan Mervi Brandenburgin mukaan Kemppinen totesi viime harjoitusten perusteella, ettei lähde EM-kilpailuihin.

Naisten 4x400 metrin viestiryhmään nimettiin Mette Baas, aiturit Kristiina Halonen ja Viivi Lehikoinen, Calissa alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen 4x400 metrin viestijoukkueessa juossut Veera Mattila, 800 metriä EM-kilpailuissa juokseva Eveliina Määttänen sekä 400 metrin juoksijat Aino Pulkkinen ja Milja Thureson.

Viestiryhmän kotiinjäävä varaurheilija on nuorten MM-joukkueessa mukana ollut Ronja Koskela.

– Viestijoukkueiden lopulliset kokoonpanot ja juoksujärjestykset lukitaan sitten vasta Münchenissä, Salonen sanoo.

Partanen ei kilpaile Münchenissä

Alun perin EM-joukkueeseen valittu kilpakävelijä Veli-Matti "Aku" Partanen jää pois Münchenin EM-kilpailuista.

– Akulla on oikeassa pakarassa hermovaiva. Se tuli jo ennen Eugenen MM-kisoja, eikä ole parantunut. Aku ei ole pystynyt kunnolla harjoittelemaan, joten ei ole järkevää lähteä EM-kisoihin, Partasen valmentaja Valentin Kononen totesi.

– Nyt koetetaan saada jalka kuntoon, että Aku pystyisi kilpailemaan vielä syksyllä.

Lue myös:

Pitkämäeltä huojentavia uutisia: Helanderin selkävaiva ei vakava

Suosittelemme sinulle