Hyppää sisältöön

Pitkämäeltä huojentavia uutisia: Helanderin selkävaiva ei vakava

Suomen keihästoivon, Oliver Helanderin, kilpailu sunnuntain Kalevan kisoissa päättyi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Helanderin valmentajan Tero Pitkämäen mukaan kyse oli klassisesta noidannuolesta.

Oliver Helander.
Oliver Helander heitti Kalevan kisoissa tuloksekseen 76,22 ja sijoittui seitsemänneksi. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Anu Karttunen

Keihäänheittäjä Oliver Helander heitti Kalevan kisojen sunnuntaisessa finaalissa vain yhden heiton selkäkrampin takia. Hänen selkänsä tutkittiin maanantaina ja valmentaja Tero Pitkämäki pystyi sen jälkeen kertomaan huojentavia uutisia: kyse on klassisesta noidannuolesta, jonka pitäisi poistua 2–5 päivässä.

– Se on perua tekniikkavirheestä, jossa Helander työntää heitossa ylävartaloa eteen ja vasemmalle. Siinä syntyy selkään aikamoinen vääntö, mikä teki sinne suojakrampin, jolle ei kilpailupäivänä ollut mitään tehtävissä, Pitkämäki sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Pitkämäen mukaan Helanderin matka jatkuu kohti Münchenin EM-kilpailujen karsintaa, mutta kramppi vaikuttaa kuitenkin heittäjän suunnitelmiin.

– Vähän se muuttaa kisoihin valmistautumista, kun 2–3 päivään ei tehdä, mitä suunniteltiin. Mutta näkymä Müncheniin on kohtuullisen hyvä. Kisojen aikaan tästä ei pitäisi olla enää mitään jäljellä, Pitkämäki totesi.

Helander itse kertoi Yle Urheilulle sunnuntaina, että lämmittely sujui hyvin, mutta ensimmäisen heiton jälkeen selkä kramppasi, eikä hän pystynyt liikkumaan kunnolla.

– Kun käveleminenkin on vaikeaa, myös keihäänheitto on vaikeaa, Helander sanoi, mutta ei ollut huolissaan EM-kisojen suhteen.

Lue myös:

"Lähdemme hakemaan mitalia" – Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan hieno tuloskunto nostattaa menestysodotuksia Müncheniin

SUL nimesi Kuuselan, Killisen ja viestiryhmät EM-kilpailuihin – Lotta Kemppinen ja Aku Partanen eivät kilpaile Münchenissä

Suosittelemme sinulle