Hyppää sisältöön

Maailman ensimmäinen hikoiluagentti pistää joensuulaiset lisäämään arkiaskeleita

Joensuu haluaa kaupunkilaiset liikkeelle. Joensuulaisten hikiliikunnan määrä on laskussa ja siihen halutaan muutos. Hikoiluagentti auttaa löytämään itselleen sopivan liikkumisen tavan.

Nainen pitää käsissään käsipainoja ja tekee nyrkkeilyiskun.
Mari-Ann Nykänen on monipuolinen liikkuja ja liikuttaja. Hän toimii kaikkien joensuulaisten yhteisenä liikuntaneuvojana ja vinkkaa, että apua voi kysyä missä tahansa liikkumiseen liittyvässä asiassa. Kuva: Matti Koukkari
Milla Holm

Mari-Ann Nykänen lienee maailman ensimmäinen hikoiluagentti. Hikoiluagentin tehtävänä on auttaa joensuulaisia löytämään itselleen sopiva liikkumisen tapa.

Kyseessä on Joensuun kaupungin ja Itä-Suomen liikuntaopiston ideoima matalan kynnyksen palvelu. Neuvontapalvelu on maksuton.

Joensuulaisten hikiliikunnan määrä on ollut laskusuuntainen ja siihen halutaan nyt muutos.

Liikkumisen määrän kasvattaminen voi lähteä hyvinkin pienestä, ostettua salikorttia siihen ei tarvita, vinkkaa uunituore hikoiluagentti Mari-Ann Nykänen.

– Esimerkiksi Mehtimäen alueella voi tehdä vaikka mitä ilman rahaa. Ja jos lähdetään arkiasioista niin voi unohtaa tavaran huoneeseen ja hakea sen kahteen kertaan, jo siinä tulee ylimääräisiä askeleita. Valitse portaat hissin sijaan on kulunut mutta toimiva fraasi. Samoin se, että menet töihin tai kouluun pyörällä tai kävellen, sen sijaan että valitset sähköllä kulkevan menopelin.

Joensuu haluaa edistää urheilu- ja liikuntakaupungin mainetta. Hikoiluagentin pestaaminen on jatkoa urheilukaupunki-ohjelmaan. Reilu vuosi sitten Joensuu palkkasi entisen huippusuunnistaja Jere Pajusen vetämään selvityshankketta, jossa etsitään keinoja parantaa Joensuun imagoa urheilukaupunkina.

Ajatuksena on, että liikunnan ja urheilun kautta kaupunkiin voisi houkutella niin uusia asukkaita kuin uusia yrityksiäkin.

Hikoiluagenttiin saa yhteyden verkossa www.helppohikoilla.fi (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

Joensuu kosiskelee uusia asukkaita kiillottamalla imagoaan urheilukaupunkina – työtä vetää entinen huippusuunnistaja

Suosittelemme sinulle