Hyppää sisältöön

Muhos alkaa hoitaa maatalouden lomituspalveluja pohjoisimman Suomen alueella

Nykyisin lomitusjärjestelyt on jaettu Siikalatvan seudulta pohjoisimpaan Lappiin kahdeksalle alueelle. Niistä neljä on Lapissa, kaksi Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Kainuussa.

Lehmiä navetassa.
Maatalouden lomituspalvelujen piirissä on pohjoismmassa Suomessa vielä yli 1 300 tilaa. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Risto Ukkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Muhoksen kunta valmistautuu ottamaan vastuulleen lähes koko Pohjois-Suomen maatalouslomituksen ensi vuoden alussa. Muhos valittiin vastuukunnaksi jo yli vuosi sitten, mistä lähtien pohjoisessa on valmisteltu isoa hallinnollista muutosta.

Vastaavanlaista työtä on tehty myös Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa ja Keski-Pohjanmaalla, missä lomituspalvelujen vastuukuntana toimii jatkossa Toholampi.

Pohjoisimmassa Suomessa lomituksesta vastaa vielä kahdeksan alueellista yksikköä, joista neljä on Lapissa, kaksi Pohjois-Pohjanmaalla ja kaksi Kainuussa.

Ensi vuoden alussa alueet yhdistetään uudeksi Pohjois-Suomen lomituspalveluiksi. Vastuukuntana toimii jatkossa Muhos, joka hoitaa hallinnollisesti yli 1 300 maatilallisen lomituspalvelut. Lomituksen yhdistyminen ei vaikuta henkilöstömääriin, sillä nykyiset noin 250 työpaikkaa säilyvät.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme