Hyppää sisältöön

Jyväskylän keskustan bussipysäkit siirtyvät yli vuodeksi uusille paikoille – Paraatiaukion pysäköintitalon rakentamisen valmistelu alkaa

Evakossa Asemakadulla bussipysäkkejä on normaalia vähemmän, joten matkustajan kannattaa tarkistaa oman bussilinjansa pysäkin uusi sijainti. Muutos tulee voimaan varhain keskiviikkoaamuna, 10. elokuuta.

Jyväskylän keskustassa on alettu valmistautua ensi vuonna käynnistyvään pysäköintitalon rakentamiseen. Keskiviikosta alkaen paikallisliikenteen keskustapysäkit löytyvät Asemakadulta.
Virpi Kotilainen,
Marja Roiha
Avaa Yle-sovelluksessa

Jyväskylässä linja-autojen keskustapysäkit siirtyvät keskiviikkoaamuna Vapaudenkadulta Asemakadulle, Vapaudenkadun ja Hannikaisenkadun väliselle pätkälle.

Paikallisliikennekeskuksen evakko kestää noin puolitoista vuotta eli Kirkkopuiston pysäköintitalon rakentamisen ajan.

Vapaudenkadulla pysäkkejä on seitsemän, mutta Asemakadulle mahtuu vain neljä pysäkkiä. Matkustajien kannattaakin ajoissa tarkistaa oman bussilinjansa lähtöpysäkin uusi sijainti.

Keskustan rakennustyöt vaikuttavat myös bussilinjojen reitteihin ja joihinkin muihin pysäkkeihin. Pois käytöstä jäävät Vapaudenkadun Kirjasto- ja Lounaispuisto-pysäkit, Cygnaeuksenkadun Kirjasto-pysäkki toimii edelleen.

Aikataulumuutokset mahdollisia

Keskiviikkona myös koulujen lukuvuosi alkaa Jyväskylässä, ja voimaan tulevat joukkoliikenteen talviaikataulut, joten bussiliikenne vilkastuu huomattavasti kesäkaudesta.

Kaupungin joukkoliikennepäällikkö Ari Tuovinen kertoo, että aikatauluihin ei ole paikallisliikennekeskuksen muuton takia tehty suuria muutoksia. Tuovinen odottaakin mielenkiinnolla, miten liikenne lähtee nyt rullaamaan.

Aikataulumuutoksia voi olla tulossa esimerkiksi pysäkkimäärän vähenemisen takia, Tuovinen toteaa.

Pysäköintitalon rakentaminen siirron syynä

Jyväskylän paikallisliikennepysäkkien siirto johtuu Kirkkopuiston Paraatiaukion pysäköintitalon rakennushankkeen valmistelevista töistä.

Pysäköintitalon varsinainen rakentaminen alkaa vasta ensi vuoden puolella, mutta esimerkiksi Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun risteys kaivetaan auki siihen liittyvien johtosiirtojen takia nyt elokuussa.

Tilapäiset bussipysäkit ovat käytössä pysäköintitalon koko rakennusprojektin ajan vuoteen 2024 saakka.

Myös Kirkkopuiston Paraatiaukion puoleiset muistomerkit ja patsaat saavat väistyä remontin tieltä. Ne muuttavat kaupungin varastoalueelle Mustankorkealle elokuun aikana. Osaa patsaista restauroidaan Helsingissä evakkoaikana.

Suosittelemme sinulle