Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii Vesilahden tulipaloa nyt törkeänä vahingontekona

Tulipalon raunioista löytyi vainaja. Tulipaloa epäillään edelleen tahallaan sytytetyksi.

Poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.
Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja Vesilahden tulipalosta. Kuva: Juulia Tillaeus / Yle
Pasi Punkari

Sisä-Suomen poliisi kertoo tutkivansa Vesilahden viikonloppuista tuhoisaa tulipaloa törkeänä vahingontekona. Palonsyyn tutkinnan yhteydessä tuhoutuneen rakennuksen rauniosta on löytynyt vainaja. Poliisi ei tiedota löytyneen vainajan ikää, sukupuolta tai muista olosuhteista enempää.

– Poliisi ei tiedota vainajasta tai vainajaan liittyvistä muista olosuhteista enempää, koska kuolemansyyn tutkinta on määritelty täysin salassa pidettäväksi kuolemansyyn selvittämisestä annetussa laissa, kerrotaan Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa.

Poliisin esitutkinnassa on tähän mennessä selvinnyt, että tulipalon syttyminen vahingossa on pystytty rajaamaan ulkopuolelle. Tutkinnassa on myös selvinnyt, että palossa tuhoutui yksityisomistuksessa oleva kiinteistö.

Yleistä omaisuutta ei ole tuhoutunut. Palopaikan läheisyydessä ei myöskään ollut muiden henkilöiden omistuksessa olevia rakennuksia, joihin palo olisi voinut levitä.

– Esitutkinnassa ilmenneiden seikkojen perusteella palolla ei ole aiheutettu tuhotyön tekotapatunnusmerkistön edellyttämää konkreettista tai abstraktia yleistä hengen ja terveyden vaaraa, sanotaan poliisin tiedotteessa.

Hälytys tulipalosta tuli lauantaina aamuyöllä

Hätäkeskus sai ilmoituksen Vesilahdella syttyneestä palosta lauantaina aamuyöllä. Kiinteistöllä sijaitsi yksi päärakennus sekä viisi talousrakennusta, joista neljä oli täyden palon vaiheessa pelastuslaitoksen saapuessa kohteeseen.

Poliisi jatkaa asiassa edelleen kuolemansyyn selvittämistä sekä törkeän vahingonteon esitutkintaa.

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä palosta tai kiinteistöllä muista mahdollisista tapahtumista havaintoja tehneitä henkilöitä olemaan yhteydessä.

Lue myös:

Palaneen rakennuksen raunioista löytyi vainaja Vesilahdella

Kolme rakennusta, auto ja vene tuhoutuivat tulipalossa Vesilahdessa – Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle