Hyppää sisältöön

Pörssisähkön hinta kääntyi laskuun – on silti edelleen korkealla

Pörssisähkön hinta on noussut rajusti tällä viikolla, kun tuulivoimaa ei ole ollut saatavilla tuulettoman sään vuoksi.

Jatkopiuha jossa kiinni eri sähkötopseleitä.
Sahko.tk -sivusto ennakoi, että yösähkössä tiistain ja keskiviikon välillä päästään jo alle 0,40 senttiin kilowattitunnilta. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
STT

Pörssisähkön hinta kääntyi tiistaina laskuun maanantain piikin jälkeen. Hinta oli kuitenkin edelleen korkealla verrattuna elokuun alkupäiviin.

Sahko.tk (siirryt toiseen palveluun)-sivuston mukaan arvonlisäveroton pörssisähkö maksoi tiistaina korkeimmillaan kello 9 vajaat 43 senttiä kilowattitunnilta, kun maanantaina vastaavaan aikaan hinta oli yli 86 senttiä kilowattitunnilta. Tiistaina kello 16 hinta oli painunut alle 30 senttiin.

Pörssisähkön hinta on noussut rajusti tällä viikolla, kun tuulivoimaa ei ole ollut saatavilla tuulettoman sään vuoksi. Lisäksi Loviisan ydinvoimala on huoltoseisokissa.

Esimerkiksi perjantaiaamuna hinta oli noin 1,5 senttiä kilowattitunnilta. Viime viikolla pörssisähkö oli hyvinkin halpaa normaalitasoon verrattuna.

Sahko.tk ennakoi, että yösähkössä tiistain ja keskiviikon välillä päästään jo alle 0,40 senttiin kilowattitunnilta. Edellisenä yönä hinta oli noin 25 senttiä.

Suosittelemme sinulle