Hyppää sisältöön

Whatsapp ilmoitti uusista tietosuojapäivityksistä – pian voit tarkistaa viestisi muiden tietämättä

Kaksi uutta ominaisuutta otetaan käyttöön jo tässä kuussa.

WhatsApp ilmoitti uusista tietosuojapäivityksistä. Kuva: Ritchie B. Tongo / AOP
Linnea Virtanen

Whatsapp ilmoitti tiistaina uusista tietosuojapäivityksistä, mukaan lukien käyttäjien mahdollisuuden tarkistaa viestinsä muiden tietämättä, uutisoi CNN Business (siirryt toiseen palveluun).

Ihmiset voivat pian hallita, kuka näkee, kun he ovat verkossa, estää muita ottamasta kuvakaappauksia tietyistä viesteistä ja poistua ryhmistä ilmoittamatta koko kanavalle.

Kaksi Whatsappin uutta ominaisuutta otetaan käyttöön kaikille käyttäjille tässä kuussa. Käyttäjä voi valita kuka näkee hänet aktiivisena sekä poistua ryhmästä ilman, että siitä ilmoitetaan muille.

Kuvakaappausten estotyökalu, joka tulee saataville vain kerran katsottavaksi tarkoitettuihin viesteihin, on edelleen testattavana. Se tulee Whatsappin mukaan saataville myöhemmin.

Whatsapp otti käyttöön vain kerran katsottavien kuvien ja videoiden lähettämisominaisuuden elokuussa 2021.

Viesteistä halutaan yhtä yksityisiä kuin kasvokkaisista keskusteluista

Ilmoittaessaan Facebookin ja Instagramin muutoksista toimitusjohtaja Mark Zuckerberg sanoi, että yhtiö rakentaa jatkuvasti uusia tapoja suojata viestejä ja pitää ne yhtä yksityisinä kuin kasvokkain käydyt keskustelut.

Whatsapp on pitkään mainostanut täyden salauksen käyttöä, jossa vain viestin lähettäjä ja vastaanottaja voivat nähdä sen sisällön. Lisäksi muiden yksityisten viestintäalustojen tavoin Whatsappin käyttäjät voivat lähettää viestejä, jotka katoavat tietyn ajan kuluttua.

Viime vuonna Whatsappia kuitenkin arvosteltiin voimakkaasti sen palveluehtojen päivityksen jälkeen. Tuolloin monet käyttäjät huolestuivat Whatsappin tietosuojakäytännön osiosta, jossa kerrottiin yksityiskohtaisesti, mitä tiedoista jaetaan Facebookin kanssa. Päivitys sai jotkut ihmiset siirtymään toiselle suositulle viestintäalustalle Signaliin.

Turvallisuushuolet ovat ajankohtaisia muun muassa siksi, että Yhdysvalloissa Nebraskassa poliisi syyttää äitiä ja tytärtä laittomaan aborttiin liittyvistä rikoksista Facebookin poliisille luovuttamien yksityisviestien perusteella.

Whatsappilla on yli kaksi miljardia käyttäjää maailmanlaajuisesti. Sen omistaa Facebook-emoyhtiö Meta.

Voit keskustella aiheesta 13.8. kello 23:een saakka.

Lue lisää:

Viestipalvelu Whatsapp lykkää uusia käyttöehtoja yksityisyyshuolten takia

Selvitimme suosituimpien viestisovellusten erot – Onko Whatsappille, Telegramille ja Signalille vaihtoehtoja?

Suosittelemme sinulle