Hyppää sisältöön

EM-finaali jäi vielä haaveeksi, mutta Mattsson sai 100 metrillä karstat pois koneesta – "Nyt ne osa-alueet toimivat, mitä halusin"

Matti Mattsson avasi Rooman EM-uinnit sivulajissaan. Vaikka finaalipaikkaa ei irronnutkaan, sai hän kuitenkin uransa parhaan EM-sijoituksen 100 metrillä.

Matti Mattsson oli tyytyväinen välieräuintiinsa
Antti Sahlström,
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

EM-finaali jäi haaveeksi Matti Mattssonille hänen sivulajissaan 100 metrin rintauinnissa, kun hän sijoittui välierässään kuudenneksi ja oli yhteistuloksissa 11:s. Porilainen olisi mielellään uinut finaalissa, mutta toisaalta nyt hän sai perjantaille vapaapäivän ennen lauantain päämatkaansa, 200 metrin rintauintia.

– Olisi se ollut hienoa päästä EM-finaaliin satasellakin, niitä ei ole plakkarissa vielä yhtään. Toisaalta nyt saan huomenna vähän verrailla ja saada paikat auki kohti lauantaita, Mattsson tuumi.

Mattsson ajatteli, että hänen aikansa olisi ollut kovempikin kuin 1.00,64, mutta hän oli kuitenkin tyytyväinen sekä aikaansa että sijoitukseensa. Hän jäi finaalista ainoastaan 0,4 sekuntia, kun viimeisen finaalipaikan vei puolustava pronssimitalisti, Ison-Britannian James Wilby.

– Tämä oli ehdottomasti parempi veto kuin aamulla. Nyt ne osa-alueet toimivat, mitä halusin. Sain neljä sadasosaa pois ajasta ja ainoa tavoitteeni oli, että illalla uidaan kovempaa – ja nythän se meni kovempaa, Mattsson totesi.

– Olen ihan tyytyväinen, varsinkin kun se homma parani aamusta, saatiin karstat pois koneesta. Nyt oli todella paljon enemmän vetoja kuin mitä meikäläisellä 200 metrin frekvenssiin kuuluu. En koskaan laske vetoja, mutta kyllä niitä oli aika lailla rutkasti enemmän.

Matti Mattssonin aika ei riittänyt EM-finaaliin.

Yle Urheilun asiantuntijan Vesa Hanskin mielestä Mattssonin uinti lähti myös välierässä pikkuisen liian hiljaa liikkeelle, mutta hänen mielestään oli tärkeintä, että Mattsson itse oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Tämä oli hänelle EM-tasolla paras sijoitus 100 metrillä. Uinti oli hyvin samantyyppinen kuin aamulla. Sellaista pientä runttaamista oli, ja se liu'uttava, hyvä uinti jäi puuttumaan. Täytyy muistaa, että 200 metriä on hänen päämatkansa ja tämä on tällainen kiva aloitus. Kaikki on vain plussaa, mitä tässä tulee vastaan, Hanski sanoi.

200 metrin rintauinnin alkuerät uidaan lauantaina kello 10.45 lähtien.

Lue myös:

Uintikalenteri saa sapiskaa asiantuntijalta: "Tämä ei palvele huippuja missään mielessä" – Mattsson Suomen ainoa valtti EM-kisoissa

Matti Mattsson taistelee vielä tänä vuonna realistisesti EM-kullasta – suomalaisella uinnilla on myös yksi selkeä ongelma, sanoo asiantuntija

Suosittelemme