Hyppää sisältöön

Uusi takka, lisää polttopuuta vai vähemmän pyykinpesua – kerro miten sinä valmistaudut tulevaan

Ennusteiden mukaan sähkön hinta kolminkertaistuu loppuvuonna, mutta keväällä nähdään hintaromahdus.

Energian hinta herättää huolta - odotettavissa olevat suuret sähkölaskut ovat saaneet lappilaiset jo varautumaan tulevaan eri keinoin.
Energian hinta herättää huolta - odotettavissa olevat suuret sähkölaskut ovat saaneet lappilaiset jo varautumaan tulevaan eri keinoin.
  • Yle kerää nyt lappilaisten kokemuksia korkeista sähkönhinnoista. Vastaa kyselyyn täällä (siirryt toiseen palveluun). Lomakkeeseen on ilmoitettava nimi ja yhteystiedot, mutta Yle ei julkaise tietoja ilman lupaa.

Sähkön hinta ja sen raju nousu mietityttävät lappilaisia.

– Kyllä se vähän pelottaa, jos se nousee aivan hirveästi, että pitääkö alkaa miettiä sähkön kulutusta, sanoo torniolainen kerrostaloasuja Maarit Leväinen.

– Pitääkö esimerkiksi vähentää pyykinpesua?

Öljylämmitteisessä omakotitalossa asuvat Kari ja Elisa Kurttio ovat jo varautuneet tulevaan talveen ja koviin sähkölaskuihin.

– Nyt on ostettu takka, semmoinen missä voi laittaa ruoat ja jopa keittää perunat. Se on asennusta vaille, Elisa Kurttio kertoo.

Janne Leukumaavaaran koti lämpiää sähköllä ja puulla, mutta Leukumaavaara ei murehdi talvea. Suunnitelma on selkeä.

– Varmasti puuta tulee poltettua entistä enemmän, Leukumaavaara tiivistää monen omakotiasujan suunnitelmat.

Voit myös keskustella sähkön hinnasta Yle Tunnuksella tämän jutun alla. Keskustelu on auki torstaihin 18.8. kello 23 saakka.

Lue myös:

Tutki laskurilla, miten sähkölaskusi voi muuttua – jos ennuste toteutuu, tyypillinen lasku voi sähkölämmittäjällä olla yli 700 euroa kuukaudessa

Tässä markkinoiden varmin ennuste: Sähkön hinta kolminkertaistuu loppuvuonna, mutta keväällä nähdään hintaromahdus

Suosittelemme sinulle