Hyppää sisältöön

Kaksi Vaasan alueen uimarantaa toistaiseksi uimakieltoon

Ahvensaaren uimarannalla on vesinäytteessä todettu Escherichia coli -bakteereja. Sommarösundin uimavedessä todettiin kohonneita määriä suolistoperäisiä enterokokkeja.

Uimarannan hiekkaa vesirajassa.
Kaksi uimarantaa uimakieltoon jälleen. (Arkistokuva) Kuva: Heli Kaski / Yle
Sebastian Björklund

Vaasassa Ahvensaaren uimaranta on asetettu uimakieltoon. 8.8. otetussa vesinäytteessä todettiin suolistoperäisiä Escherichia coli -bakteereja.

Sosiaali- ja terveysministeriön laatuvaatimusten mukaan rannikon uimavesissä Escherichia coli –bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml. Ahvensaaren uimarannalla bakteerien määräksi mitattiin 2400 pmy/100ml.

Vaasan Vesi on 11.8. ilmoittanut terveydensuojeluviranomaiselle tarkastaneensa alueen viemärivesien pumppaamon. Pumppaamossa ja sen toiminnassa ei ole havaittu poikkeamaa.

Korkean bakteeripitoisuuden syyksi arvellaan ennen näytteenottoa olleita sateita, jotka ovat huuhtoneet maanpinnan epäpuhtauksia meriveteen. Epäpuhtauksia on mahdollisesti kulkeutunut myös Ahvensaaren uimarannan läheisyydessä sijaitsevista joista ja ojista.

Ahvensaaren uimavedestä on otettu 12.8. uusintanäyte bakteeritilanteen seuraamiseksi. Uusintanäytteen tuloksista ja muiden rantojen tuloksista tiedotetaan alkuviikosta.

Myös Raippaluodon Sommarösundin uimavedessä todettiin 9.8.2022 otetuissa näytteissä kohonneita määriä suolistoperäisiä enterokokkeja, rannalla ei suositella uimista. Uusintanäyte otetaan 11.8.2022.

Suosittelemme sinulle