Hyppää sisältöön

Heliövaaralle katkera nelinpelihäviö Masters-turnauksen puolivälierissä – "Harmittaa todella, todella paljon"

Harri Heliövaaran nelinpelitaival päättyi tenniksen Montrealin Masters-turnauksessa puolivälieriin.

Kuvassa Glasspool ja Heliövaara
Kuvassa Glasspool ja Heliövaara Kuva: ATP Tour - Mike Lawrence
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Tennispari Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool hävisi turnauksessa kolmanneksi sijoitetulle, tänä vuonna eniten ATP-nelinpelipisteitä keränneelle parille Montrealin Master-turnauksen puolivälierissä luvuin 6–4, 3–6 ja 8–10 myöhään perjantaina.

Heliövaara ja Glasspool olivat lähellä uusia heinäkuun puolivälissä Hampurissa hankkimansa voiton parista Wesley Koolhof Hollanti / Neal Skupski Britannia, mutta ote kirposi supertiebreakissa, jossa 7–2-johto vaihtui katkerasti 8–10-tappioon.

Supertiebreak alkoi mainiosti Harri Heliövaaralta ja Lloyd Glasspoolilta ja he johtivat sitä 5–1, 6–2 ja 7–4. Sitten kaksikko epäonnistui kahdessa perättäisessä syöttövuorossaan, ja vastustaja sai hurmosvaihteen päälle siirtyen 9–7-johtoon ja lopulta ratkaisevaan 10–8-voittoon.

– Pienestä oli kiinni. Nyt harmittaa todella, todella paljon. Ei ollut mielestäni meiltä mitenkään erityisen hyvä ottelu. Voitimme avauserän ja johdimme ottelu-tie-breikkiakin, eli matsi oli periaatteessa meidän. Ei saisi hävitä tällaisia.

– On rankkaa, rankkaa. En tiedä, tuliko tehtyä muutamat väärät valinnat syötöissä. Vastustajat olivat selvästi myös lukeneet meidän syötöt etukäteen, he tiesivät, mihin suuntasimme syöttöjämme. Siihen se varmaan kaatui, kertoi pettynyt Heliövaara Tennisliitolle.

Heliövaara/Glasspool pelaavat ensi viikolla Cincinnatin Masters-turnauksessa. Mukana on myös Emil Ruusuvuori.

Läpimurtokaudesta Heliövaaralle liki 270 000 dollaria

Heliövaara kuittasi Montrealin nelinpelin Masters-puolivälieräpaikastaan puolet 45 456 euron arvoisesta palkintopotista. Emil Ruusuvuori kohensi esimerkiksi omia vuosiansioitaan Montrealin kaksinpelin avauskierroksen Stan Wawrinka -voitosta pelkästään 42 019 euroa.

Heliövaara, 33, on tienannut nelinpelin läpimurtokaudestaan nyt yhteensä 269 561 dollaria (uratienestit 564 438 dollaria). Nelinpelin maailmanlistalla hän on sijalla 27.

Kuluvalla kaudella Heliövaaran parhaat nelinpelisaavutukset ovat Hampurin ATP500-turnausvoitto heinäkuulta (54 385 dollaria) ja Lontoon ATP500-turnauksen finaalipaikka kesäkuulta (34 965 dollaria).

Kaksinpelin suomalaistennisässä Emil Ruusuvuori, 23, on maailmanlistalla sijalla 44 ja hän on kartuttanut palkintorahoja vuonna 2022 kaksinpeleissä nyt 736 178 dollaria (ura-ansiot 1 869 162 dollaria).

Ruusuvuoren paras saavutus tältä vuodelta on Intian ATP250-turnauksen finaalipaikka helmikuulta (tappio Joao Sousalle 6–7, 6–4, 1–6).

Lue lisää:

Emil Ruusuvuori kaatoi grand slam -voittaja Wawrinkan ja eteni jatkoon Montrealin Masters-turnauksessa: "Olen seurannut häntä pikkupojasta asti"

Emil Ruusuvuorelle yksi uran kovimmista voitoista – maailmanlistan 11:s, Hubert Hurkacz, kumoon kahdessa erässä

Elämänsä tennistä pelaavan Harri Heliövaaran valmentaja uskoo, että suomalainen on vasta pääsemässä vauhtiin: "isot voitot vielä mahdollisia"

Suosittelemme sinulle