Hyppää sisältöön

Matti Mattsson EM-finaaliin ylivoimaisella välieräajalla: "Ajattelin, ettei tässä vielä viitsi alkaa riehumaan"

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnin välierissä ylivoimaiseen voittoon. Suosikkina finaalin lähtevällä suomalaisuimarilla on vielä varaa kiristää, kun EM-mitalit ratkotaan Roomassa sunnuntai-iltana.

Matti Mattsson ylivoimaisen välieräuinnin jälkeen
Matti Mattsson ylivoimaisen välieräuinnin jälkeen
Aino Paloniemi,
Antti Sahlström

Yle näyttää Rooman EM-uintien kaikki aamu- ja iltakilpailut suorana Areenassa. Miesten 200 metrin rintauintifinaali käydään sunnuntaina kello 20.01, lähetys Yle Areenassa ja TV2:ssa.

Matti Mattsson eteni pitkän radan EM-kisoissa 200 metrin rintauinnin finaaliin ajalla 2.09,88. Mattsson oli välierien ylivoimaisesti nopein. Toiseksi ui Italian Luca Pizzini ajalla 2.10,48, jääden Mattssonista 0,60 sekuntia. Välieräuinti Rooman kisa-altaassa sujui suomalaiselta suunnitelmien mukaan.

– Vieläkin siinä on vähän parannettavaa ja ehkä kovempaakin pääsee, mutta tuntui tosi hyvältä. Siinä muutaman kerran katselin, että missä jätkät menee ja ajattelin, ettei tässä vielä viitsi alkaa riehumaan, Mattsson kommentoi välieräuintinsa jälkeen.

Etenkin ensimmäisellä 100 metrillä on Mattssonin mukaan varaa kiristää. Suunnitelmana on käydä välieräuinti valmentaja Eetu Karvosen kanssa läpi ja hioa finaalitaktiikka kuntoon.

– Ekalta sataselta saa totta kai viilattua vielä vähän pois. Ajattelin, että kolmannelle viisikymppiselle lähden vähän kiristämään, mutta en sitten viitsinyt. Tämä oli tällainen taktiikkaveto.

Matti Mattsson etenee 200 m rintauintifinaaliin ylivoimaisella ajalla 2.09,88 Rooman pitkän radan EM-kisoissa.

Kova välierärutistus lisää uimarin itseluottamusta. Finaalissa tärkeintä on pitää pää kylmänä ja keskittyä ainoastaan omaan suoritukseen.

– Totta kai huomenna finaalissa kuka vain pystyy voittamaan ja tekemään kovia aikoja. Ei se ole missään nimessä mikään itsestäänselvyys, että sieltä mitali tulisi, mutta pitää lähteä tekemään omaa työtä ja keskittyä omaan tekemiseen, niin uskon, että ihan hyvin käy.

Kilpailun koventuessa myös Suomen ennätys on Mattssonin mielessä. Pitkän radan 200 metrin rintauinnin SE on Mattssonin Tokion olympialaisten finaaliaika 2.07,13.

– Siihen on vielä pitkä matka, mutta totta kai ne on aina, mitä hamutaan, ja sen näkee sitten huomenna. Lähdetään tästä palautumaan ja kohti huomista iltaa.

– Tätä varten on jälleen vuosi treenattu kovaa ja rääkätty itseä. Nyt on taas aika mitata se ulos.

Lue myös:

EM-finaali jäi vielä haaveeksi, mutta Mattsson sai 100 metrillä karstat pois koneesta – "Nyt ne osa-alueet toimivat, mitä halusin"

Uintikalenteri saa sapiskaa asiantuntijalta: "Tämä ei palvele huippuja missään mielessä" – Mattsson Suomen ainoa valtti EM-kisoissa

Matti Mattsson taistelee vielä tänä vuonna realistisesti EM-kullasta – suomalaisella uinnilla on myös yksi selkeä ongelma, sanoo asiantuntija

Suosittelemme sinulle