Hyppää sisältöön

Oliver Helander vahvistaa Yle Urheilulle vetäytyvänsä Münchenin EM-kisoista – "Ei mitään mahdollisuutta heittää"

Suomen keihästykki ei ole kilpailukunnossa Münchenin EM-kisoissa.

Oliver Helander.
Oliver Helander ei heitä Münchenissä. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Atte Husu

Yleisurheilun EM-kisat Ylen kanavilla 15.–21. elokuuta. Katso kisojen suomalaiset, aikataulut ja lähetystiedot tästä linkistä.

Oliver Helander vetäytyy Suomen EM-joukkueesta kylkivamman vuoksi. Hän loukkaantui viime sunnuntaina Kalevan kisojen finaalin ensimmäisellä kierroksella.

25-vuotias Helander vahvisti vetäytymisensä Yle Urheilulle.

– Kylki on parantunut sen verran hitaasti, ettei ole mitään mahdollisuutta heittää ensi viikolla Münchenissä. Kävin tänään Vaasassa yrittämässä heittää, mutta siitä ei tullut mitään, Helander kertoi puhelimitse.

Helanderin mukaan täysivauhtinen heittäminen ensi perjantain EM-karsinnassa ei tule kyseeseen, koska tällä hetkellä ylipäätään paikaltaan heittäminen aiheuttaa kipua.

– Olen pystynyt tekemään punttiharjoituksia suhteellisen hyvin, mutta mitään juoksutyyppistä, hyppimistä tai muuta räjähtävää harjoittelua en ole pystynyt tekemään Kalevan kisojen jälkeen. Vamma on vaikuttanut aika paljon reeneihin.

Helanderin selkä magneettikuvattiin Kalevan kisojen jälkeen, mutta tutkimukset eivät paljastaneet vammoja. Uusi magneettikuvaus on edessä jo todennäköisesti huomenna, tällä kertaa kyljestä.

– Siellä saattaa olla joku vamma. Jos ei ole mitään isompaa, saatan pystyä heittämään vielä tällä kaudella. Haluaisin kovasti heittää, koska Kalevan kisojen lämmittelyssä tuntui niin hyvältä. Uskon edelleenkin, että pystyn heittämään kauas tällä kaudella, jos vain saadaan kroppa kuntoon.

– Olisin halunnut heittää Münchenissä, ei siitä pääse mihinkään. Jos olisin ollut kunnossa, minulla olisi ollut mahdollisuudet pärjätä. Mutta tällaista tämä välillä on, Helander sanoo.

Keihäänheiton lajivalmentaja Tero Pitkämäki vahvisti Yle Urheilulle, että Helanderin tilalla Münchenissä heittää Toni Keränen.

– Päätös oli sillä tavalla helppo, että hyvä varamies odottaa pääsyä kisoihin, Pitkämäki sanoo.

Helanderin henkilökohtaisena valmentajana toimiva Pitkämäki arvioi, että suojattinsa ongelmat voivat juontaa jonkinasteiseen repeämään.

– Kyljestä saattaa löytyä jonkintyyppinen lihasrepeämä, joka on aiheuttanut suojakrampin alaselän alueella. Isosta asiasta on tuskin kyse, mutta paraneminen ottanee sen pari kolme viikkoa.

Lue lisää:

Katso tästä yleisurheilun EM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

"Lähdemme hakemaan mitalia" – Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan hieno tuloskunto nostattaa menestysodotuksia Müncheniin

"Mietin, onko enää järkeä jatkaa" – lähellä lopettamista ollut Oliver Helander kertoo onnettomuudesta, joka muutti kaiken

Hollannin hurja nousu Euroopan yleisurheilumahdiksi hämmästyttää – Viivi Lehikoista valmentava Laurent Meuwly kertoo syitä ja kritisoi Suomen mallia

Wilma Murron, 24, timanttinen arvokisasaldo ällistyttää – kertoo neljän vuoden projektista, joka teki junioritähdestä piinkovan kilpailijan

"Lähdemme hakemaan mitalia" – Lassi Etelätalon ja Toni Kuuselan hieno tuloskunto nostattaa menestysodotuksia Müncheniin

Kommentti: Oliver Helanderin lähes 90-metrisessä ennätysheitossa ei ollut mitään yllättävää

Suosittelemme sinulle