Hyppää sisältöön

Oliver Helanderin kyljestä ei löytynyt uutta vammaa – "Oli jo aikaisemmassakin kuvassa"

Helsingissä tehty magneettikuvaus paljasti keihäänheittäjä Oliver Helanderille tietoja, joiden valossa hän saattaa heittää vielä loppukaudesta.

Oliver Helander.
Oliver Helander oli mukana Oregonin MM-kisoissa, mutta joutuu jättämään Münchenin EM-kisat väliin. Kuva: Lehtikuva
Atte Husu

"Kylkikaaressa ei näy poikkeavaa. Lannerangassa on edelleen alimmassa välilevyssä pieni annulusrepeymä, joka oli jo aikaisemmassakin kuvassa. Tuo vaatii joskus vaan aikaa. Pitäisi parantua ilman leikkausta."

Näin kuuluu Oliver Helanderin saama tekstiviesti, jonka on kirjoittanut maanantaina hänen kyljestään otettuja magneettikuvia konsultoinut lääkäri. Yle Urheilu on nähnyt tekstiviestin.

Keihäänheittäjä Helander, 25, vetäytyi sunnuntaina Suomen EM-joukkueesta vedoten kylkivammaan, jonka hän sai viikko sitten Kalevan kisoissa ja joka on sittemmin estänyt häntä tekemästä tehoharjoittelua.

Koska täysivauhtinen heittäminen ei tule kyseeseen Münchenissä perjantaina heitettävässä EM-karsinnassa, Helander luovutti kisapaikkansa Toni Keräselle.

Kyljessä on siis pieni repeymä, joka on kuitenkin jo vanhoja peruja. Mikäli vamma paranee levolla, Yle Urheilun tietojen mukaan Helanderin tavoitteena on heittää seuraavan kerran Lausannen Timanttiliigassa 26. elokuuta.

Lue lisää:

Oliver Helander vahvistaa Yle Urheilulle vetäytyvänsä Münchenin EM-kisoista – "Ei mitään mahdollisuutta heittää"

Toni Keränen harmittelee Oliver Helanderin kohtaloa, mutta kertoo olevansa täysin valmis EM-kisoihin – oli tehnyt kaiken Müncheniä silmällä pitäen

Suosittelemme sinulle