Hyppää sisältöön

Olli Kokko Mattssonin uimalaseilla rintauinnin EM-finaaliin – "Tuntui ihan kuin olisi mennyt Colosseumille gladiaattorina"

Olli Kokko sijoittui miesten 50 metrin rintauinnin EM-välierissä hienosti kahdeksanneksi maanantai-iltana.

Katso Olli Kokon haastattelu uinnin EM-välierän jälkeen
Katso Olli Kokon haastattelu uinnin EM-välierän jälkeen

Yle näyttää Roomassa käytävät uinnin EM-kilpailut suorana. EM-kisat päättyvät 17. elokuuta.

Olli Kokko, 28, ui semifinaaleissa kuutosradalla päivän toisen ennätysaikansa 27,43. Se riitti kahdeksantena uimarina huomiseen EM-finaaliin Roomassa. 50 metrin rintauinnin välierien nopein oli Italian Nicolo Martinenghi ajalla 26,86.

Pitkän radan arvokisojen finaalipaikka on ensimmäinen Kokon uralla.

– On tämä aika unelmien täyttymys. Stadionilla oli ihan älytön tunnelma, joka antoi lisää voimia. Tuntui ihan kuin olisi mennyt Colosseumille gladiaattorina. Takahuoneessa kuului jo humina, joka oli sairaan hienoa, Kokko kuvaili.

Katso Olli Kokon ennätysuinti EM-välierässä.

Kokko ui jo aamun alkuerissä aiemman ennätysaikansa 27,46.

– Maaliintulo osui nyt tosi hyvin, tajusin sen jo viisi metriä ennen maalia. Siinä tuli ne sadasosat ja arvasin, että tulee parempi aika. OIisi se voinut tippua vähän enemmänkin, vaikka neljä sadasosaa, Kokko virnisti ja viittasi SE-aikaan.

Rintauinnin finaali uidaan tiistai-iltana. Matkan Suomen ennätys 27,39 on vaarassa.

– Ehkä huomenna voisi kokeilla (finaalissa) ilman verraa ja vetää sen sijaan ravisteluja sekä punnerruksia. Se on ennenkin toiminut.

– Hävitin hotellilla kolmet uimalasini johonkin, mutta sain Matin (Mattssonin) varalasit. Ehkä se johtui siitä, että nyt kulki niin hyvin. Laseissa on niin hyvä tatsi, myhäili Kokko.

Yle näyttää Olli Kokon finaalin 50 metrin rintauinnissa tiistai-iltana. Suora lähetys Rooman EM-uintien iltakilpailuista alkaa kello 18.55. Kokon finaali on ohjelmassa kello 19.12.

Lue myös:

Matti Mattssonille EM-hopeaa! "Täytyy olla tyytyväinen, että mitali kaulassa täältä lähdetään kotiin"

Uintikalenteri saa sapiskaa asiantuntijalta: "Tämä ei palvele huippuja missään mielessä" – Mattsson Suomen ainoa valtti EM-kisoissa

Suosittelemme sinulle